Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Тенденції дизайну інтер'єру на 2022 рік

липень 2022
Зелена ваннаІноді тенденції змінюються, і в інтер'єрах використовуються різні кольори, текстури та меблі. Універсальні та позачасові стилі дизайну все ще в моді. На що варто звернути увагу, якщо плануємо ремонт цього року?

Тенденції на 2022 рік є досить різноманітними — знайдеться щось і для шанувальників класичних рішень, і для тих, хто шукає щось оригінальне. Дизайнери наголошують насамперед на комфорті, зручності та зверненні до природи.

Зміст
  1. Інтер'єри 2022 року - це наближення до природи
  2. Фіолетовий повернувся
  3. Тенденції для стін та підлоги
  4. Модні меблі 2022 року
  5. Найпопулярніші стилі дизайну
Тенденції дизайну інтер'єру на 2022 рік

Інтер'єри 2022 року - це наближення до природи

Вже минулого року ми могли помітити, що рослини в будинках набирають популярності. На підвіконнях і підставках багато горщиків з гарними квітами, а на шпалерах і керамічній плитці — пальмові листи та інші рослинні мотиви. Цього року ця тенденція продовжується, а зелений – один із наймодніших кольорів. Доречні будуть як глибокі відтінки зеленого, смарагдового, так і яскраві, що асоціюються зі свіжою м'ятою і оливками. Зелений  будуть супроводжувати кольори природи, такі як коричневий, відтінки бежевого та сірого.

Фіолетовий повернувся

Серед модних кольорів  є один, який може здивувати, адже він уже давно не користувався такою популярністю, як зараз. Модні інтер'єри 2022 включають, крім зеленого, різні тони фіолетового: лавандовий, ягідний та бузковий. Ці кольори особливо добре виглядатимуть у кімнатах з обстановкою 1980-х років.

Тенденції для стін та підлоги

Підлога має бути в нейтральних тонах. Якщо всю поверхню покрити однією і тією ж плиткою та паркетною дошкою, ми можемо оптично збільшити приміщення. Візерунок «ялинка» буде дуже популярним, а завдяки сучасній керамічній плитці його можна застосовувати і на кухнях, і у ванних кімнатах. Що стосується стін, то тут добре виглядатимуть шпалери та плитка з мотивами екзотичних рослин. Найкращого результату можна досягти, якщо малюнок буде лише на одній стіні. Занадто багато візерунків може бути пригнічуючим, викликаючи хаос в аранжуванні, а приміщення виглядатиме менше.

Модні меблі 2022 року

Модульні меблі використовуються в декорі вже кілька років. Вони практичні  та можуть  бути адаптовані  до будь-якої кімнати, незалежно від її планування та розміру. Тенденції дизайну інтер'єру на 2022 рік також включають такі меблі, хоча вони будуть мати дещо іншу версію, ніж досі. Найбільш характерними будуть низькі крісла та дивани. Вони відносяться до японського стилю, який став надзвичайно популярним у цьому році. У поєднанні з м'якістю тканин і злегка закругленим профілем такі меблі для вітальні роблять кімнату або спальню виключно затишними.

Поряд із мінімалізмом є інтер'єри, які своїм дизайном відсилають до 1980-х років, свідченням чого є вже згаданий фіолетовий колір. Інтер'єри, оформлені в цьому стилі в 2022 році, включають меблі яскравих, іноді строкатих кольорів та  незвичайних форм. Наприклад, добре підійде барвистий диван або стіл із акрилу.
Тенденції дизайну інтер'єру на 2022 рік

Найпопулярніші стилі дизайну

Як згадувалося раніше, буде популярний японський стиль, чи так званий стиль «Japandi» . Це поєднання скандинавського та японського стилів. Його відмінні риси – низькі меблі, невелика кількість дрібничок та прикрас. Використовуються яскраві кольори та натуральні матеріали, які роблять інтер'єр одночасно затишним та практичним.

Ще один стиль - бохо, який любить все натуральне, наприклад, рослини, лозу, дерево та камінь. Бохо присутній в інтер'єрах вже багато років і буде популярним цього року. Наступний стиль – арт-деко, де важливі елегантність, дзеркала та виразність. І, нарешті, не можна забувати про стиль ретро, особливо про його версію, що відноситься до 1980-х років.

Ванна у 2022 році - що буде в моді?

Вплив трендів можна чітко побачити, якщо уважно придивитися до того, що домінуватиме в декорі ванної кімнати. При пошуку натхнення для його обробки варто зосередитись, наприклад, на мармурі та камені. Перший надзвичайно елегантний і додасть модній ванній кімнаті 2022 дух арт-деко. Мармур також є гарним варіантом, якщо планується оформлення у гламурному стилі. Потім потрібно не забути вкластися в дзеркало в масивній позолоченій рамі і в золоту фурнітуру, а справжньою окрасою стане велика багато прикрашена ванна, розміщена в центрі ванної кімнати.

Камінь з іншого боку універсальний і підійде як для стилю бохо, так і для дуже сучасних аранжувань. Якщо у ванній кімнаті є вікно, варто прикрасити його цікавими рослинами у горщику. Крім того, там мають бути дерев'яні аксесуари та плетений кошик, а підлога та стіни мають бути у світлих нейтральних тонах.

Якщо вам потрібна сучасна ванна кімната 2022 і ви шукаєте щось свіже, тоді стиль «Japandi» - хороший вибір. Дерево, мінімалістське оздоблення, прості сучасні душові кабіни або кабіни без видимої дверної рами підійдуть ідеально. Це хороший варіант не тільки для людей, які люблять сучасний мінімалізм і комфорт, але й для тих, хто стикається з проблемою облаштування маленької ванної кімнати, де на рахунку кожен куточок.
Перегляньте всі публікації блогу