Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната в стилі арт-деко - як її оформити?

серпень 2020
Ванна кімната в стилі арт-декоВанна кімната в стилі арт-деко відрізняється елегантним, але простим і ненав'язливим дизайном, який поєднує в собі декоративні та функціональні властивості. Що це означає? Елегантна сантехніка, геометричні форми і темні кольори, наприклад сірий або чорний мармур, з яким контрастують золоті аксесуари. Як створити функціональну ванну кімнату в стилі арт-деко? Ознайомтеся з нашим керівництвом!

Ванна кімната в стилі арт-деко має бути ексклюзивною, розкішною і в той же час зручною в користуванні. Цей стиль орієнтований на спрощені форми, геометричні лінії і збалансовані пропорції. Блискучі поверхні, ексклюзивні матеріали, золоті аксесуари, ефектні дзеркала - ось відмінні риси ванної кімнати в стилі арт-деко.

Ванна кімната в стилі арт-деко - основні риси стилю

Стиль арт-деко - це напрямок в мистецтві, що зародився у Франції в міжвоєнний період. Назва походить від французького слова artdécoratif, що у вільному перекладі означає декоративне мистецтво. Тенденція дуже швидко поширилася не тільки у Франції, але і по всьому світу. Створення цього стилю мало стати виразом повстання проти дуже популярного мистецтва модерн на початку ХХ століття. Пропонований новий тренд повинен був привнести ковток свіжого повітря і відмовитися від зайвої геометричності. Арт-деко поєднує в собі розкіш з класичною елегантністю і до сих пір вважається його синонімом.
Ванна кімната в стилі арт-деко - як її оформити?
У ванній кімнаті в стилі арт-деко переважають геометричні форми, елегантний декор і висока функціональність. Основними елементами стилю арт-деко у ванній кімнаті є:
  1. ексклюзивні матеріали, наприклад дерево, мармур,
  2. тепле освітлення,
  3. меблі із закругленими краями,
  4. контрастні кольори - на підлозі підійде класична шахова дошка,
  5. глянцеві дзеркала, часто в декоративних позолочених рамах.

Важлива риса стилю - помірність - інтер'єр не можна перевантажувати, елегантність має значення. Ознайомтеся з нашими ідеями в керівництві: Елегантна ванна кімната - ідеї для облаштування.

Ванна кімната в стилі арт-деко – розстановка

Ванна кімната в стилі арт-деко - це гра класичних кольорів: білого, чорного, сірого і золотого. Тут дуже важлива гармонія і вдала компоновка обладнання та аксесуарів. Добре підійдуть елементи з натурального дерева, звичайно ж найвищої якості (дуб, червоне дерево, чорне дерево). Меблі в стилі арт-деко повинні мати закруглені краї і блискучу елегантну фактуру.

Центром уваги в такій ванній кімнаті повинна бути надзвичайно елегантна ванна (бажано, яка окремо стоїть) або вражаюча душова кабіна. Моделі GOLD LINE ідеально підходять для цієї ролі. Адже золото - це символ розкоші і елегантності, а в поєднанні з витонченою формою високого дизайну воно ідеально відповідає вимогам стилю арт-деко.

Що стосується підлоги, то краще за все буде виглядати чорно-біла плитка, в разі оформлення стін варто вибирати геометричні шпалери, характерні для стилю арт-деко - з шпалер, призначених, звичайно ж, для ванної кімнати. Такий вибір у ванній буде не тільки оригінальним, але і візуально підкреслить елегантність і розкіш інтер'єру.
Особливу увагу варто приділити аксесуарам - вони підкреслюють характер приміщення. У ванній в стилі арт-деко добре виглядають великі дзеркала в декоративній рамі, які не тільки оптично збільшують і освітлюють кімнату, але і надають їй загадковості. Не забудьте про лампи і люстри в цьому стилі.

Маленька ванна кімната в стилі арт-деко

Стиль арт-деко підходить для приміщень будь-яких розмірів і форм. У ньому немає обмежень. Навіть в маленькій ванній кімнаті можна створити дуже елегантну композицію! Тільки варто зробити ставку на мінімалізм і лише позначити особливості стилю, не перевантажуючи інтер'єр. Дзеркало в золотій рамі, глянцеві змішувачі, елегантна і розкішна душова кабіна витонченої форми, приглушені кольори - це все, що потрібно, щоб навіть на невеликій площі створити неповторну ванну кімнату в стилі арт-деко.
Перегляньте всі публікації блогу