Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна зі скляною шторкою - для чого вона потрібна?

липень 2022
Ванна з ширмою для ванниІ ванна, і душова кабіна мають свої переваги. Не дивно, що серед домочадців зазвичай можна знайти прихильників того чи іншого рішення. Але що, якби ми могли насолоджуватися перевагами обох цих варіантів? Тут стане в нагоді ванна зі скляною шторкою . Для яких ванних кімнат це кращий варіант і чому варто зупинитися на такому рішенні?

Перегородка для ванни зазвичай являє собою скляну панель, встановлену на одній частині ванни. Її основна мета — дозволити користувачеві приймати душ у ванні без ризику розбризкування води на стіни та підлогу. Що необхідно знати перед покупкою?

Зміст
  1. Ванна або душова кабіна
  2. Переваги шторки для ванни
  3. Шторки для ванни не завжди однакові
  4. Використаний матеріал
  5. Шторки для ванн із захисним покриттям – ще зручніше!

Ванна або душова кабіна

Ванна дозволяє приймати розслаблюючі ванни. Довга ванна може ефективно заспокоїти організм після виснажливого дня, але, з іншого боку, душ зазвичай швидкий, що оцінять ті, хто веде активний спосіб життя. Душ також дозволяє заощадити набагато більше води, ніж ванна, що важливо для людей, які піклуються про навколишнє середовище. Що ж тоді вибрати? Оптимальна ситуація, коли розміри ванної кімнати дозволяють встановити як душову кабіну, так і ванну. На жаль в більшості квартир ванна кімната настільки мала, що іноді буває складно додати її в інтер'єр і при цьому подумати про ергономіку. Це один із прикладів, коли ванна з шторкою може мати успіх і задовольнити всіх домочадців.

Переваги шторки для ванни

Шторка для ванни – дуже практичний варіант, і саме його функціональність є основною причиною, чому люди інвестують в це рішення. Найважливішим є те, що це заощаджує багато місця, і можливо насолоджуватися як душем, так і ванною без необхідності знаходити додаткове місце для душової кабіни. Ось чому це рішення дуже поширене у маленьких ванних кімнатах.
Друга перевага – економічний аспект. Шторка для ванни набагато дешевша, ніж душова кабіна хорошої якості. Її можна встановити практично на будь-яку ванну і в будь-який час: немає необхідності чекати капітального ремонту.

Ще одна незаперечна перевага полягає в тому, що ванна з шторкою є відповіддю на потреби всіх домочадців,  без  жодних компромісів. Ті, хто любить довгі ванни, користуються ванною, а якщо хтось поспішає і хоче швидко прийняти душ, зроблять це без ризику розбризкування води.

Шторки для ванни не завжди однакові

Хоча шторку для ванни можна встановити практично на будь-яку ванну, вона не завжди буде однаковою. Шторка не буде мати однакову панель, якщо, наприклад, вона встановлена на кутовій ванні, або коли вона знаходиться на низькій ванні, розміщеній в іншому місці. Для іншого розміру і розташування ванни буде потрібно інший розмір скла. Переглядаючи різні варіанти, ви повинні враховувати як комфорт входження та виходу з ванни, так і зручність прийняття душу. Шторка для ванни може складатися з однієї скляної панелі, або бути двоскладною,  або мати двері, схожі на двері душової кабіни.

Використаний матеріал

Переглядаючи пропозиції виробників, слід думати не тільки про те, чи підійде шторка для ванни. Має значення і матеріал, з якого вона виготовлена, і, безсумнівно, найкращим вибором є моделі із загартованого скла. Спеціальна обробка робить їх дуже стійкими до механічних пошкоджень, і навіть якщо скло випадково розіб’ється, це не становитиме загрози та не завдасть травм. Це завдяки властивостям загартованого скла, яке розбивається на дрібні шматочки із закругленими краями. Цей тип шторок для ванни трохи дорожче пластикових (про них нижче), але, безумовно, витонченіше і довговічніше.

Друга група шторок для ванн, які широко доступні, - це пластикові. Зазвичай їх виготовляють з полістиролу або акрилу. Їх перевагами є низька ціна та велика різноманітність дизайну та кольорів. Якийсь час вони виглядають добре, але мають малу стійкість до деформації, подряпин та інших пошкоджень, що виглядає неакуратно. Тому, якщо ви бажаєте, щоб шторка для вашої маленької ванни служила довго, краще вибрати перший варіант.

Шторки для ванн із захисним покриттям – ще зручніше!

З кожним роком кількість шанувальників шторок для ванн зростає, але голоси скептиків все ще лунають. Згадують, що недоліком такого рішення є те, що на склі з’являються відкладення і плями. Правда в тому, що те ж саме можна сказати і про душові кабіни, але не у всіх є проблеми зі стійкими плямами. У чому секрет? Відповідь на це питання слід шукати в технологіях виробництва скла. Є виробники, як наприклад SanSwiss, які добре знають, наскільки важко видалити відкладення, які природно з’являються на склі. З цієї причини поверхня скла покрита спеціальним водовідштовхувальним покриттям, що запобігає утворенню накипу.

Що стосується шторок для ванн та дверей для душових кабін SanSwiss, то скло покрите полімерним покриттям Aquaperle. За цією технологією вода буде стікати по склу не потоками, а у вигляді окремих крапель, що ефективно зменшує утворення відкладень. Чистити шторки, покриті покриттям Aquaperle, дуже легко. Для щоденного догляду не потрібні спеціальні засоби. Просто візьміть спеціальний ракель і застосуйте його після прийняття ванни. Неважко здогадатися, що це значно підвищує зручність використання та руйнує колишній міф про те, що ванна зі шторкою завжди тягне за собою неприємні плями.

Чи добре виглядає ванна зі шторкою у інтер’єрі?

Плануючи ремонт ванної кімнати, інвестори цікавляться не лише тим, чи поміститься у ванній кімнаті все необхідне обладнання, а й чи буде воно пасувати до загального дизайну. До якого стилю дизайну підійде шторка для ванни? Хороша новина полягає в тому, що вона може ідеально пасувати до різних ванних кімнат. Скло зазвичай використовується дизайнерами в сучасних інтер’єрах. Воно додає легкості та елегантності, тому шторка стане прикрасою сучасного оформлення. Так само вітається її блиск в інтер’єрі в гламурному стилі. Тому варто зупинитися на моделі з глянцевою фурнітурою.

З огляду на те, що шторки для ванни добре підходять до сучасних ванних кімнат, чи означає це, що ми повинні відмовитися від цього рішення в традиційних і ретро інтер’єрах? Не обов'язково. Шторка для ванни можна встановити на різні ванни, в тому числі в стилі ретро. Хоча у випадку окремо стоячих ванн це буде неможливо, але стиль ретро має різні варіанти, і якщо наша ванна кімната відноситься до комуністичного періоду з вбудованою ванною, то таке рішення там чудово підійде. У цьому випадку варто вибрати щось просте і класичне. В результаті вийде щось на межі традиційного та еклектичного декору, поєднання різних стилів, що зробить дизайн модним і практичним водночас. Більше інформації про шторки для ванн можна знайти в статті «Шторки для ванни – коли вони популярні?»
Перегляньте всі публікації блогу