Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Мармур у ванній кімнаті

серпень 2022
Мармур у ванній кімнатіДекоративні якості мармуру оцінювалися століттями. Його присутність в інтер'єрах завжди асоціювалося з багатством і вишуканістю. Раніше цей матеріал був присутній в палацах і багатих садибах. Хоча роки йдуть, його сприйняття не змінилося, і оздоблені мармуром ванні кімнати виглядають виключно розкішно та дуже елегантно.

Мармур - це гірська порода, яка, утворюючись в певних умовах, набуває характерного і неповторного вигляду. В інтер’єрі цей камінь може бути досить вимогливим, але оскільки він також дуже елегантний, його вибирають багато людей. Як ввести мармур у ванну кімнату і доглядати за нею, щоб вона виглядала красиво роками?

Зміст
  1. Ванна кімната під мармур – природна порода – не єдиний варіант, з якого ми можемо вибрати
  2. Натхнення для ванної кімнати – мармур
  3. Мармур не завжди має однаковий колір
  4. З якими кольорами добре виглядає мармур?
  5. На яких поверхнях може бути мармур?

Ванна кімната під мармур – природна порода – не єдиний варіант, з якого ми можемо вибрати


Ремонт ванної кімнати – це завжди дорого, а якщо ми захочемо використовувати такий матеріал, як мармур, який дорогий, витрати будуть ще більшими. Однак, крім натурального мармуру, існує ряд інших цікавих варіантів, які зовні дуже схожі на нього і при цьому коштують набагато дешевше. Перший варіант – це керамограніт під мармур. Однією з особливостей кераміки є висока стійкість до механічних пошкоджень. Він твердий і стійкий до стирання, що робить його ідеальним матеріалом для підлоги, яка виглядатиме чудово навіть через роки.

Ще одним популярним рішенням є плитка під мармур, яка також буде виглядати ефектно. Оскільки вони доступні в багатьох формах, вони допоможуть вам підкреслити унікальний характер вашої ванної кімнати. Шестикутник, риб’яча луска, плитка під цеглу та арабеска – це лише кілька прикладів того, з чого ви можете вибрати. Мармурова плитка, як і керамограніт, довговічна, вологостійка і доступна за ціною. Однак, залежно від того, чи хочемо ми оздобити частину чи всю стіну чи підлогу, нам слід вибрати інший тип плитки. Мармурова плитка для підлоги не повинна бути глянсовою, і бажано, щоб вона не була ковзкою. Це гарантує, що, виходячи з душу чи ванни, нам не загрожуватиме падіння на мокру та слизьку підлогу.

Натхнення для ванної кімнати – мармур

Немає сумніву, що ванна кімната з мармуром приверне увагу своєю пишністю і елегантністю. Але виникає питання, чи поєднується цей матеріал з будь-яким декором? Правда полягає в тому, що мармур є універсальним, і залежно від того, з чим ми його поєднуємо, він набуває зовсім іншого виміру, що робить його придатним як для традиційних, так і для сучасних інтер’єрів.

Особливо ефектно виглядатиме сучасна ванна кімната в гламурному стилі. Мармур підкреслить розкішну атмосферу цього декору. У гламурному дизайні акцент робиться на пишності та розкоші. Велика кількість золота, срібла, міді, вельвету, оксамиту і таких кольорів, як чорний і білий. У своєму традиційному варіанті гламурний дизайн має відноситися до інтер'єрів у стилі бароко. Наприклад, у ванній кімнаті є велика окремо стояча ванна або дзеркало з великою важкою золотою рамою. Мармур в такій ванній стане вишенькою на торті. Але сучасний гламур – це не лише інтер’єри, які асоціюються з садибами. З кожним разом інвестори все частіше переходять на сучасні ванні кімнати, де, хоч і є місце для золота чи кришталю, форма і дизайн окремих приладів і декорацій трохи економніші та сучасніші.

Мармур також можна додати до традиційних і сучасних ванних кімнат. У першому випадку варто поєднувати його з деревом – так у ванній кімнаті буде тепліше і приємніше. Мармур, будучи гірською породою, є холодним матеріалом, але якщо додати в мармурову ванну деревину, вона буде виглядати атмосферною і теплою. Це модне та оригінальне поєднання матеріалів. З іншого боку, в сучасних або промислових інтер’єрах мармур добре поєднується з бетоном. Цей матеріал дозволяє поєднати старе з новим, а пишність з мінімалізмом. Про це варто пам’ятати, плануючи ремонт ванної кімнати, оскільки таким чином ми можемо бути впевнені, що отримаємо приголомшливий результат.

Мармур не завжди має однаковий колір

Як бачимо, мармур має широкий спектр застосування, але не завжди має той колір, з яким він асоціюється у всіх. Незалежно від того, чи віддає перевагу споживач для ванної кімнати натуральному каменю чи плитці під мармур, пропонується широкий вибір кольорів. Класичний сірий мармур все ще поширений, але вибір насправді ширше: відтінки чорного, білого, бірюзового, зеленого, бежевого або рожевого. Таке різноманіття кольорів спонукає грати з його формою та експериментувати, вибирати те, що ідеально підійде до атмосфери кімнати. Біла ванна кімната з мармуром буде світлою, просторою і приємною для ока. Чорний мармур у ванній кімнаті, з іншого боку, є шикарним вибором і вражає своєю глибиною. Як бачимо, вибір широкий, і незалежно від того, який колір вибере споживач, він може бути впевнений, що камінь унікальний і немає двох однакових дизайнів.

З якими кольорами добре виглядає мармур?

Завдяки широкій палітрі кольорів мармур добре поєднується з різними кольорами. Одним з найбільш універсальних варіантів є поєднання мармуру з білим. Таке поєднання особливо рекомендовано для невеликих ванних кімнат. Вони виглядатимуть класично та елегантно, і в той же час здадуться оптично більшими. Інша пропозиція — мармур у поєднанні з чорним. Таке поєднання буде дуже виразним, особливо якщо камінь яскравий, а сантехніка або аксесуари – чорні.

Не забуваймо про згадане вище поєднання мармуру та золота. Це витончене поєднання, яке додає престижу. Золото буде добре поєднуватися як з білим, так і з чорним мармуром, однак тут слід бути обережними, оскільки маленька ванна кімната, доповнена чорним мармуром, може здатися ще меншою.

На яких поверхнях може бути мармур?

Залежно від кінцевого результату, якого ми хочемо досягти, мармур може бути домінуючим матеріалом в інтер'єрі або доповнювати декор за допомогою мармурових аксесуарів для ванної кімнати. У першому випадку ми можемо вибрати настінну та підлогову плитку. Мармур, використаний на ділянці стіни, дозволяє ізолювати корисну площу, наприклад, душовою кабіною. Також з цього матеріалу можна зробити цілі стіни. Мармурова підлога і стільниця теж будуть виглядати чудово, а якщо всі поверхні з мармуру, то ванна кімната буде виглядати як висічена в скелі, що, безсумнівно, вражає!

Однак, якщо споживач не впевнений, що мармур — це те, що він шукає, можливо піти в напрямку аксесуарів. Якщо у ванній є вікно, чудово підійдуть, наприклад, мармурові підвіконня. Багато компаній пропонують виготовлення мармурових підвіконь на замовлення. Гарнітури для ванної кімнати з цієї породи також будуть хорошим варіантом.

Як доглядати за мармуром у ванній кімнаті?

Мармур є надзвичайно міцною та стійкою породою, але ми повинні правильно за ним доглядати. Не всі миючі засоби можна використовувати. Якщо виріб буде занадто міцним, ванна незабаром перестане виглядати красиво. Під час чищення мармуру слід уникати засобів для видалення накипу та відбілювачів, оскільки вони можуть легко пошкодити поверхню каменю, і з часом на ньому з’являться ямки. Також уникайте всіх засобів з мікрогранулами. Вони, навпаки, дряпають поверхню, від чого мармурова плитка втрачає свій блиск. Останньою групою засобів, яких слід уникати, є засоби, що містять кислоти. Як і попередні, вони призводять до пошкодження поліролі. Отже, що тоді можна використовувати?

Кожен споживач бажає, щоб його сучасна ванна кімната з мармуру вражала своїм блиском, тому так важливо підтримувати камінь у чистоті та використовувати щадні методи очищення. Добре підійдуть засоби для миття посуду з природним pH і парова швабра. Також варто звернути увагу на спеціальні засоби догляду за мармуром.
Важливе значення має і просочення. Найкраще це зробити відразу після укладання мармурової плитки. Потрібно лише придбати протектор для просочування та покривати мармурову поверхню раз на рік у часто використовуваних поверхнях і раз на два роки в місцях, які менш схильні до плям. Призначення такого засобу – захистити породу від проникнення вологи та утворення важко виводимих плям.
Перегляньте всі публікації блогу