Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як відремонтувати ванну кімнату з обмеженим бюджетом?

серпень 2021
Бюджетний ремонт ванної кімнатиРемонт ванних кімнат зазвичай вважається обтяжливим і дуже дорогим. Той, хто хоч раз його робив, підтвердить це. Однак є можливість знизити витрати, зберігши при цьому модну і функціональну ванну кімнату. Як це зробити ?

Повністю уникнути витрат неможливо, але вони не повинні бути дуже високими. Більш того, добре спланований ремонт слід розглядати як вкладення. З чого почати і які рішення розглянути?

Зміст
  1. П'ять способів бюджетного ремонту ванної кімнати
  2. Бюджетний ремонт ванної кімнати - з чого почати?
  3. Чи може бюджетний ремонт включати в себе обладнання?

П'ять способів бюджетного ремонту ванної кімнати

Коли мова йде тільки про косметичний ремонт і ви хочете трохи освіжити декор, найпростіше змінити колір. Оновлення декору не займе багато часу, а ванна кімната буде виглядати інакше. Як відремонтувати ванну кімнату з обмеженим бюджетом? Ось кілька швидких способів:
  1. Пофарбуйте плитку. Зняття старої плитки, миття стін, витрати на покупку і укладання нової плитки, є значними. Якщо плитка в хорошому стані, позбавлятися від неї не потрібно. Замість цього ви можете купити фарбу модного кольору.
  2. Пофарбуйте стіни. Плитка у ванній не завжди покладена до стелі. Найчастіше на одній, або на половині стіни і в цьому випадку фарбувати потрібно не плитку, а саму стіну.
  3. Пофарбуйте меблі. Це також вірний спосіб змінити зовнішній вигляд всієї вашої ванної кімнати. Замість фарби можна використовувати облицювання або наклейки. Старі меблі відразу будуть виглядати інакше.
  4. Реставрація кераміки. Інший спосіб - придбати керамічний ремонтний комплект. Таким чином можна оновити плитку або кераміку для ванних кімнат. У магазинах для будинку є багато товарів, які допоможуть вам відновити ваші поверхні і знову надати їм чудовий вид.
  5. Замінити декор. Іноді ремонт взагалі не потрібен. Ви можете просто замінити аксесуари, щоб ваша ванна кімната виглядала зовсім інакше.


Бюджетний ремонт ванної кімнати - з чого почати?

Коли ви думаєте про ремонт ванної кімнати, спочатку потрібно визначитися, що ви хочете змінити і який бюджет можете виділити. Одна справа, якщо сантехніка відносно нова і плитка виглядає добре, і інша, якщо останній ремонт був багато років тому і косметичних змін буде недостатньо.

Потім ознайомтеся з сучасними тенденціями, щоб вибрати модні кольори та елементи декору ванної кімнати. Вам потрібно зрозуміти, чи зможете  виконати роботу самостійно або потрібно буде найняти професіонала. Подумайте, скільки часу вам потрібно буде витратити на ремонт.
Як відремонтувати ванну кімнату з обмеженим бюджетом?

Чи може бюджетний ремонт включати в себе обладнання?

Цю можливість треба розглянути. Якщо є ванна, а вам потрібен душ, немає необхідності ламати стіни, щоб встановити кабіну. Замість цього просто придбайте якісну скляну перегородку для ванни. Це дозволить вам користуватися всіма перевагами душу без будь-яких затрат і знизить витрати води. Це рішення зробить ванну кімнату більш сучасною.
Нова душова кабіна - теж відмінна ідея, особливо якщо у ванній кімнаті стоїть традиційна велика кабіна, поєднана з душовим піддоном. В наші дні все більше і більше людей купують сучасні кабіни. Особливо цікаві рішення Walk-IN. Зазвичай вони пов'язані з лінійним водостоком, але це серйозний і дорогий ремонт. Плоский душовий піддонv - більш економічне рішення. Він виглядає сучасно і не вимагає капітального ремонту у ванній кімнаті. Все, що вам потрібно зробити, це зняти стару кабіну і встановити на її місце сучасну, з душовим піддоном. Це зовсім не обов'язково має бути затратним, але це інвестиція на довгі роки. Сучасні кабіни мають додаткове гідрофобне покриття, що робить їх ще більш зручними. Розводів немає, скло завжди чисте.

Скільки коштує ремонт ванної кімнати?

Всі ми хочемо отримати відповідь на це питання. На жаль, простої та ясної відповіді дати неможливо. Все дійсно залежить від того, який обсяг робіт і змін буде потрібен. Якщо ви не хочете витрачати багато грошей на ремонт ванної кімнати, подумайте про те, що, ви можете зробити самі. Підраховано, що близько 30% витрат на ремонт включає найм професіонала або будівельної бригади. Це досить дорого, і цього варто уникати. Решта  витрат залежить від господаря.

Залежно від того, що ви виберете, покупку лакофарбових матеріалів, аксесуарів, або вище згадану нову душову кабіну від цього і буде розраховуватися вартість ремонту. Однак в середньому ми можемо сказати, що бюджетний ремонт ванної кімнати буде коштувати від кількох тисяч гривень, якщо плануються тільки косметичні зміни, до декількох десятків тисяч гривень, якщо він буде включати повну заміну.
Перегляньте всі публікації блогу