Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як обрати тумбу під умивальник для ванної кімнати?

серпень 2022
Дерев'яна тумба під умивальникБільшість квартир мають невелику ванну кімнату. У таких випадках нам потрібно добре подумати, як ми хочемо організувати простір, щоб максимально використати його. Ми можемо, наприклад, використовувати простір під раковиною для створення функціональної шафи.

Тумба під раковину - один з обов'язкових предметів меблів у ванній кімнаті. Єдиним винятком є розташування, де ми встановлюємо окремо стоячий умивальник – у цьому випадку шафа не є варіантом. Правильно підібравши модель тумби, ми можемо отримати не тільки функціональний предмет меблів, але і те, що стане прикрасою. У цій категорії багато рішень, але яке з них вибрати?

Тумба під умивальник для ванної кімнати – про що варто пам’ятати?

Один з найважливіших моментів, про який слід пам’ятати, це те, що у ванній кімнаті специфічний мікроклімат і підвищена вологість, а для цього підходить не кожен матеріал. Тумба під раковину повинна бути виготовлена з водостійкого матеріалу, інакше вона почне деформуватися і перестане виглядати чудово.

Друге важливе питання полягає в тому, яку функцію вона повинна виконувати. Якщо домочадці піклуються про порядок у ванній кімнаті і не знають, де зберігати дрібні предмети, наприклад, косметичні засоби, то тумба під раковину буде гарною ідеєю. З іншого боку, якщо вони люблять мати все під рукою і мають ідею, як цікаво використовувати кошики та органайзери, модель з відкритими полицями буде хорошим вибором. Цікавим варіантом є корзина для білизни під раковиною, так як вона необхідна у ванній кімнаті, але іноді місця не вистачає. Є ще питання естетики, тому таке рішення може бути просто ідеальним.

Інше питання - розмір. Меблі потрібно вибирати в залежності від розміру ванної кімнати, але навіть в маленькій ванній кімнаті з невеликим умивальником повинна поміститися вузька тумба під раковину. Стандартна модель – тумба під умивальник 50 см, але є і більші, наприклад, шириною до 80 см.
Як обрати тумбу під умивальник для ванної кімнати?

Тумба під умивальник – підлогова чи настінна?

Одна з дилем, з якою стикаються інвестори, – що краще встановити тумбу під настільний умивальник або навісну? У першому випадку цей предмет меблів стоїть прямо на підлозі. Деякі з переваг полягають у тому, що немає потреби збирати його та є широкий вибір конструкцій. Недоліком є обмежений вибір її висоти, якщо тільки це не тумба під умивальник на замовлення. Також потрібно подумати про миття підлоги. Для цього бажано зробити трохи більшу відстань від стіни, якщо раковина на стільниці знаходиться в кутку, або біля душової кабіни чи ванни. Хорошим варіантом в даному випадку є тумба під раковину на ніжках, адже тоді зі шваброю легше буде забиратися в усі закутки.
Багатьох цікавлять навісні тумби під раковину. Такий предмет меблів кріпиться до стіни, тому установка складніша, ніж в попередньому випадку, а в деяких ванних кімнатах свердління стіни може бути проблематичним. Це фактично єдині недоліки цього варіанту. Користувачі оцінять це під час прибирання – ви легко вимиєте простір під і поруч. Крім того, цей стильний умивальник на стільниці можна легко відрегулювати по висоті відповідно до потреб користувачів.

Тумба під раковину та дизайн

З такої кількості різноманітних моделей, які пропонують виробники меблів, ми можемо вибрати ту, яка не тільки виправдає очікування щодо функціональності, але й ідеально доповнить обстановку. Якщо інвестора цікавить тумба під умивальник в стилі лофт, то підійде підвісний варіант. У сучасному та індустріальному стилі акцент робиться на мінімалізм, економію форм і геометрію, тому ідеальна тумба буде простою і з гладкими фасадами.

З іншого боку, якщо ванна кімната оформлена в гламурному стилі, глянець важливий. Інтер'єр повинен бути шикарним і елегантним. У сучасному гламурному стилі умивальник має мати глянцеві лаковані передні панелі, і ми рекомендуємо, перш за все, такі кольори, як білий, чорний і пляшково-зелений, оскільки вони елегантні та добре поєднуються з золотом, яке широко присутнє в цьому оформленні .

Тумба під умивальник в стилі ретро, навпаки, означає рух у бік моделей класичного дизайну. Такі предмети меблів будуть мати ніжки, а часто і декоративний фрезерований малюнок. Тут дуже добре підійде дерево, незалежно від того, чи буде воно у своєму природному відтінку, чи побілено. Останній варіант буде красиво виглядати, наприклад, зі стилем прованс. Більше того, тумба під раковину, для виробництва якої використовується дерево, створює приємну та теплу атмосферу в кімнаті.
Перегляньте всі публікації блогу