Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Яке дзеркало вибрати для ванної кімнати?

Грудень 2021
Одинарне прямокутне дзеркалоВажко уявити собі ванну кімнату без дзеркала. З одного боку, воно незамінне для повсякденних косметичних процедур, таких як гоління або макіяж, а з іншого боку, воно відіграє ще більшу декоративну роль, прикрашаючи собою ванну кімнату і надаючи їй відчуття більшого розміру. Різних варіантів дзеркал дуже багато, але яке з них вибрати?

Дзеркало - один з основних компонентів кожної ванної кімнати. Модель дзеркала слід вибирати виходячи з розмірів ванної кімнати і потреб членів сім'ї. Яке дзеркало буде  найкращим для Вашої ванної кімнати і на що слід звернути увагу при його виборі?

Зміст
  1. Яке ж дзеркало вибрати для ванної кімнати?
  2. Якого розміру вибрати дзеркало для ванної?
  3. Дзеркало у ванній з підсвіткою або без?
  4. Форми дзеркал для ванних кімнат - квадратні або круглі?

Яке ж дзеркало вибрати для ванної кімнати?

Дзеркала доступні в величезній кількості і в різних виконаннях. Їх ви можете знайти як в пропозиціях виробників стандартних дзеркал, так і серед безлічі різних фірм і скляних майстерень, які виробляють дзеркала на замовлення. Ви можете вибрати дзеркало у ванну кімнату з підсвіткою або без неї. Є багато різних форм дзеркал. У нас Ви легко знайдете дзеркало для ванної кімнати круглої, квадратної або прямокутної форми, а також з рамою або без рами. Дійсно, вибір нескінченний! Якщо вибрати модель, яка відповідає розміру і стилю інтер'єру, то в результаті Ви отримаєте стильну і функціональну прикрасу вашої ванної кімнати.

Висота, на яку Ви розташовуєте дзеркало, повинна забезпечувати комфортне використання для всіх членів сім'ї. Розміри дзеркала є також не менш важливими. З одного боку, його розміри повинні відповідати потребам всіх користувачів, з іншого - відповідати розміру умивальника. А також багато що залежить і від дизайну дзеркала! Одна справа, коли ми вибираємо дзеркало для інтер'єру в сучасному стилі, а інша - коли хочемо його розташувати у ванній кімнаті, наприклад, в стилі ретро.

Якого розміру вибрати дзеркало для ванної?

Важливо, щоб розміри дзеркала були підібрані правильно, і залежить це від декількох факторів. В першу чергу Вам потрібно визначитися, де саме Ви плануєте розташувати дзеркало. Зазвичай дзеркало у ванній вішають над умивальником, але іноді люди трохи більше експериментують і розташовують його в інших частинах ванної кімнати, наприклад, поруч із душовою кабіною. Однак, оскільки це менш поширене рішення, в цій статті ми дамо Вам поради щодо розташування дзеркал над умивальником.

Також необхідно звернути увагу на розміри умивальника і тумби під умивальник. Якщо умивальник великий, хорошим вибором буде дзеркало такої ж самої ширини, як і умивальник. Велике дзеркало, розташоване над маленьким умивальником, також справило б цікавий ефект. Але чи можна використати дзеркало, якщо воно є меншим ніж умивальник? Звичайно можна, але це рішення не є вже таким популярним. Такий варіант добре підійде в тому випадку, коли у ванній кімнаті планується розташувати ще одне додаткове дзеркало.

На думку дизайнерів інтер'єру, дзеркало повинно бути не вузькіше ніж 30 см, а рекомендована висота повинна становити не менше  ніж 50 см. Менші розміри підійдуть для ванних кімнат з двома умивальниками і двома дзеркалами. Висота дзеркала повинна бути не менше ніж 50 см, а кругле дзеркало для ванної має бути не менше ніж 40 см в діаметрі.
Яке дзеркало вибрати для ванної кімнати?

Дзеркало у ванній з підсвіткою або без?

Правильне освітлення є важливим фактором в кожному приміщенні. Тому потрібно добре продумати, яким буде освітлення Вашої ванної кімнати. Крім загального стельового світильника, там має бути ще й інше джерело світла. Найкраще рішення – це вибрати освітлення так, щоб воно стало ще й декором Вашої ванної кімнати. Таким чином, користуватися ванною кімнатою буде комфортніше, і буде легше створити приємну атмосферу.
Дзеркало для ванної з підсвіткою - відмінний вибір, якщо Ви плануєте розташувати його над умивальником. Завдяки такому розташуванню світла лице людини, під час повсякденної гігієни, освітлюється рівномірно. Дзеркало для ванної зі світлодіодною підсвіткою особливо добре зарекомендувало себе в мінімалістичному і сучасному декорі, де мінімалізм є найважливішим фактором. Однак, оскільки ванна кімната є місцем з підвищеною вологістю, перед купівлею дзеркала переконайтеся, що освітлення може використовуватися у вологих приміщеннях.

Дзеркала з підсвіткою відмінно підходять для сучасних інтер'єрів у сільському, ретро або класичному стилі. Світильники для ванної, розташовані над дзеркалом, можуть стати відмінним вибором, але необхідно перевірити, чи виробник передбачив їх використання у ванних кімнатах.

Форми дзеркал для ванних кімнат - квадратні або круглі?

Прямокутне дзеркало для ванної, розташоване вертикально або горизонтально, - це вічне рішення. Квадратне дзеркало теж може стати цікавим вибором, адже воно вписується в будь-який стиль оформлення. Все більше клієнтів вибирають круглі або овальні дзеркала. У разі сучасних інтер'єрів ми можемо зупинити свій вибір на безрамних моделях. А дзеркало в рамі, навпаки, відмінно буде виглядати в сучасній гламурної ванній або у ванній в стилі ретро.

Дзеркало для ванної з хорошими технічними характеристиками

При виборі дзеркал дуже важливо зупинитися тільки на тих дзеркалах, які мають хороші технічні характеристики. Кришталеві дзеркала високої якості - це найкращий вибір! Також необхідно звернути увагу на деталі. Якщо для Вас будуть виробляти дзеркало на замовлення, яке призначене для подальшого наклеювання і має скіс до 2 см, то товщина такого дзеркала може становити 4 мм. Якщо фаска ширше або дзеркало потрібно обрамляти, то його товщина повинна становити 5-6 мм. Від найдешевших моделей варто взагалі відмовитися, тому що їх поверхня з часом може почорніти, а металевий каркас поржавіти.
Перегляньте всі публікації блогу