Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Типи душових піддонів

Вересень 2021
Душові піддони LIVADAДушовий піддон є невід'ємною частиною душової кабіни і може сильно відрізнятися за матеріалом, розміром, формою та висотою. Отже, що нам потрібно знати перед його покупкою?

Правильно підібраний піддон гарантує, що душова кабіна буде ідеально поєднуватися з іншою частиною ванної кімнати, поліпшить зовнішній вигляд кабіни і зробить її зручною в користуванні. Які типи душових піддонів доступні і який з них вибрати, щоб він виправдав наші очікування?

Зміст
  1. Види душових піддонів
  2. З чого зроблені душові піддони?
  3. Піддон для душа як прикраса

Види душових піддонів


У цій категорії так багато товарів, що душовий піддон може виглядати по-різному в будь-якій ванній кімнаті. Їх можна розділити на різні категорії, і одним з найбільш часто використовуваних розділів є опис відмінностей між класичними душовими піддонами, низькопрофільними душовими піддонами та душовими поверхнями. У першому випадку душовий піддон монтується на ніжках або прямо у бетонну підлогу. Вони доступні в різних формах і можуть бути адаптовані безпосередньо до розмірів душової кабіни. Зазвичай вони бувають прямокутної, квадратної  та напівкруглої форми, але ви також знайдете в продажу і п'ятикутний душовий  піддон. Висота душових піддонів варіюється від 30 до 35 мм, що робить їх пласкими, є піддони висотою 30 см і більш високі моделі.

Класичні душові піддони можна замінити при ремонті або в будь-який час за потребою. Однак є суттєве зауваження при виборі плаского піддона. Його встановлення  вимагає капітального ремонту. Залежно від обраної системи ці моделі мають або слив в підлозі з сифоном, або вихідний отвір. Вони характеризуються вбудованим спуском в сторону зливу і спеціальним ущільнювальним матом. Душовий піддон врівень з підлогою непомітний, корпус стоїть на підлозі, тому таке рішення добре підходить для сучасних і мінімалістичних ванних кімнат.

Ультратонкі сталеві душові піддони, або так звані душові поверхні, також є цікавим варіантом. Вони доступні в декількох кольорах і практично непомітні на підлозі, що є хорошою альтернативою низькопрофільним піддонам.

З чого зроблені душові піддони?


Переглядаючи душові піддони, неважко помітити, що вони зроблені з різних  матеріалів. Ви можете вибрати душові піддони з композитних матеріалів, акрилу, кераміки, сталі або каменю. Композитний душовий піддон складається в основному з мінерального компонента. Решта - це барвники, синтетичні смоли та  інші компоненти, які надають виробу його властивості, а саме гладкість, колір і блиск. Більшість з них виконані з литого мармуру або штучного каменю, досить важкі, але в той же час вражаючі і приємні на дотик. Ми можемо знайти їх в пропозиціях SanSwiss.

Найчастіше душові піддони виготовляються з акрилу, що робить їх набагато дешевше попередніх. Крім того, вони легші і гладкі на дотик. Акрил - це тільки зовнішній шар, внутрішня частина душового піддону посилена фанерою, ДВП середньої щільності або ламінатом. Однак вони не так добре виглядають і не такі довговічні.

Керамічні душові піддони мають високу міцність і довговічність, але, оскільки вони дуже важкі, їх не можна розміщувати без підготовки. У пропозиції також сталеві душові піддони, покриті шаром емалі. В цьому випадку душовий піддон може потріскатися, а сталь може заіржавіти. Нарешті, є кам'яні душові піддони. Вони елегантні і міцні, але вимагають регулярної  гідроізоляційної обробки та полірування. Також важливо знати, що полірований камінь може бути слизьким, що збільшує ризик нещасних випадків.

Піддон для душа як прикраса


Якщо вибір душового піддону добре продуманий, він буде не тільки функціональним, але і стане прикрасою ванної кімнати. Найпростіший спосіб купити душовий піддон - це коли він йде в комплекті з душовою кабіною і це економний  варіант для тих, хто зосереджений на пошуку глибокого душового піддону, шукає щось просте і дешеве в установці. Однак набагато кращим рішенням може бути покупка душового піддону і душової кабіни окремо. При цьому ми можемо скоригувати свій вибір в залежності від наших індивідуальних потреб та дизайну ванної кімнати.

У пропозиції SanSwiss доступні душові піддони 70 × 100 і 120 × 90, напівкруглі 90 × 90, а також багато інших можливих  розмірів. Це композитні душові піддони, які встановлюються на підлогу або на ніжки, можливо їх вбудувати в підлогу. Пропорції матеріалу такі: 80% композиції - мармур, 20% - поліестер. Зовнішня частина покрита Gelcoat. Їх можна придбати не тільки різних форм і розмірів, але і в декількох колірних варіантах. Найбільш поширені душові піддони білого кольору, але не варто цим обмежуватися. Набагато більш цікавий дизайн являє чорний душовий піддон, який ми можемо знайти в серіях ILA, LIVADA і MARBLEMATE.

Який душовий піддон обрати людям з обмеженими можливостями?


Наш підхід до предмету інтер'єру повністю змінюється при проектуванні ванної кімнати для людей з обмеженими фізичними можливостями. В цьому випадку пріоритетом повинні бути індивідуальні потреби користувача, а також пошук рішень, які допоможуть їм у повсякденному житті. Душова кабіна повинна мати широкий вхід, поручні для підтримки та спеціальне сидіння. Піддон для душу людям з обмеженими фізичними можливостями має полегшити прийняття процедур, тим, кому важко ходити самостійно і також тим, хто користується інвалідним кріслом. Ось чому вибір душового піддону з низьким порогом є кращим рішенням, а від високих та глибоких піддонів слід відмовитися відразу.
Перегляньте всі публікації блогу