Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Маленька ванна кімната в багатоквартирному будинку

липень 2021
SWING-LINE SLF1Ергономічно оформити невелику ванну кімнату в будинку - складне завдання. В обмеженому просторі на рахунку кожен метр, але і на ньому можна створити інтер'єр своєї мрії.

Ті, хто живе в багатоквартирному будинку, знають, що маленька ванна може доставляти деякі незручності. На жаль, чарівного рецепту  додавання зайвих метрів не існує. Однак є кілька прийомів, які допоможуть зробити кімнату більше,  і  маленька ванна кімната може стати такою ж функціональною, як і велика. Як цього домогтися?

Зміст
  1. Облаштування ванної кімнати в будинку - не обов'язково в білому кольорі
  2. Ванна або душова кабіна?
  3. Що вибрати для маленької ванної?

Облаштування ванної кімнати в будинку - не обов'язково в білому кольорі

В першу чергу слід враховувати кольори і візерунки. Збільшити площу фізично неможливо, але отримати такий візуальний ефект можна. В першу чергу потрібно зробити акцент на яскравих відтінках. Поширена думка - білий колір оптично збільшує простір. Звичайно, це так, але немає правила, щоб не використовувати інші яскраві кольори. Крім того, варто орієнтуватися на однотонні поверхні - прикрас не може бути занадто багато, а затирка повинна бути одного кольору з плиткою. Відповідним аксесуаром додаткових колірних акцентів можуть бути декоративні планки.

Крім обмеженого простору, проблема в ванних кімнатах, розташованих в квартирах, - низькі стелі. Щоб стеля здавалася вище, досить нанести на стіну вертикальні смуги. Світло також створює зоровий ефект, де декоративне та  додаткове освітлення збільшує простір. Дзеркала абсолютно необхідні в маленьких ванних кімнатах, і найкраще підійдуть безрамні. Вони повинні бути великими - на всю ширину або висоту стіни.

Ванна або душова кабіна?

Ванна або душова кабіна - обов'язкові елементи ванної кімнати, але займають в ній досить багато місця. Більшість господарів хочуть мати обидва варіанти. Тут виникає перша дилема - невеликі розміри ванної кімнати виключають можливість наявності  ванни і душа. Особливо , не в традиційній версії. Тоді що можна зробити, щоб скористатися перевагами обох видів купання?

Ви можете вибрати ванну та шторку для ванни високого класу. Це рішення не дарма набирає популярності. Ті, хто хоче приймати тривалу ванну, користуються ванною. А якщо хтось хоче швидко прийняти душ, може зробити це, не розбризкуючи воду по всій кімнаті. Переглядаючи пропозицію SanSwiss, ви можете знайти кілька серій шторок. Вони розрізняються розмірами та дизайном. Їх спільний знаменник - функціональність і легкість - навіть в маленькій ванній кімнаті вони будуть виглядати органічно.
Маленька ванна кімната в багатоквартирному будинку

Що вибрати для маленької ванної?

Ті, хто хоче заощадити якомога більше місця, відмовляються від ванни на користь душу. Але деякі ванні кімнати настільки малі, що встановити душову кабіну проблематично. Звичайно, варто відмовитися від масивних кабін з великими піддонами. Вони не тільки займають більше місця, але і оптично пригнічують і без того невеликий простір.
Набагато краще підійде душ без піддону або з ультрапласкою основою, наприклад, пропонований SanSwiss. Вкладення в траншейний дренаж - гарне рішення, але воно, по-перше, дорожче, а по-друге, вимагає багато часу, що пов'язано з необхідністю  додаткової  роботи, так як встановлення  трапу можливе тільки при капітальному ремонті. З душовим піддоном таких проблем немає.

У дизайні маленької ванної кімнати повинно бути скло, тому прозорі двері будуть  хітом. Душова кабіна може бути повністю безрамною,  або обладнана тонкими та стильними з’єднаннями, але їх не повинно бути занадто багато. Душові стінки без додаткових елементів зроблять ванну кімнату трохи більше. У дуже маленьких ванних кімнатах, де немає місця для розпашних дверей, чудово підійдуть моделі «гармошка». Цікавим рішенням будуть кабіни Walk-in, у яких взагалі немає дверей. Також можливо задуматися про невелику кутову  душову  кабіну.

Маленька ванна - багато можливостей

Як бачите, навіть для маленької ванної кімнати є цікаві і модні ідеї, коли мова йде про душові та ванни. А як щодо інших елементів інтер'єру? Плануючи облаштування, потрібно також враховувати раковину та  унітаз. Купивши раковину для встановлення  на стіл або шафку, ви можете отримати додаткові ящики і полиці. Що стосується туалету, то унітази з коротким виступом є найбільш функціональні. Підійдуть підвісні моделі, так як вони не займають багато місця. А якщо у ванній повинен бути підлоговий унітаз з коротким виступом, кращим вибором буде модель з вертикальним випуском.

У маленькій ванній завжди не вистачає місця для косметики та  речей туалету. Простору навколо умивальника напевно буде недостатньо і в цьому випадку стануть в нагоді навісні шафки. Також варто використовувати всі ніші. Особливо до речі виявляться дзеркальні шафи. Ще одна відмінна ідея - висока полиця-сходи. Вона поміститься практично у будь-якому місці, і при цьому буде оригінальною прикрасою.
Перегляньте всі публікації блогу