Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Душова кабіна або ванна? Як обрати

жовтень 2019
Рішення купити готову квартиру або почати ремонт в існуючій, зазвичай є великою подією. Ви стикаєтеся з великою кількістю витрат, але також і з багатьма питаннями. Вибір між душовою кабіною або ванною - це тільки одне з них. Як знайти правильну відповідь?

Зміст
  1. Визначте ваші потреби
  2. Душова кабіна або ванна: порівняння вартості
  3. Який тип душової кабіни?

Визначте ваші потреби

Звичайно, краще всього обрати і те й інше, але якщо ви не можете розмістити душову кабіну і ванну в одному просторі? Подумайте, як часто ви приймаєте душ / ванну і як часто роблять це інші члени сім'ї. Якщо в будинку є діти, ванна часто є очевидним вибором, тому що діти люблять плескатися у воді. Однак, якщо ваші діти виростають з фази гумової качечки і піни, ванна може перестати бути пріоритетом.

Також візьміть до уваги, що ванна вимагає установки, принаймні однієї ручки на стіну, важливо бути впевненим, що вхід і вихід після прийняття ванни буде безпечним. Якщо з вами живуть люди похилого віку, з часом приймати в ванну може бути все важче. Якщо ви вирішили встановити душову кабіну, обов'язково обговоріть з архітектором або будівельною бригадою, щоб кахельну основу для душової кабіни не було завищено (кахельний бордюр). Завищена основа полегшує роботу сантехніка, але ускладнює вхід і вихід з душової кабіни. Ви заощадите гроші на ремонті, але будете шкодувати про це кожен раз, коли приймаєте душ.

Душова кабіна або ванна: порівняння вартості

Ваші підозри, на жаль, вірні. Ванна збільшує ваші рахунки за воду. Наприклад, стандартна ванна витрачає 150 літрів води, а сучасні душові лійки витрачають 6 літрів води за хвилину, тому за умови, якщо ви не проведете більше 20 хвилин в душі,  душ виявиться дешевшим.

Який тип душової кабіни?

Душові кабіни колись були продуктом, призначеним для квартир з невеликими ванними кімнатами. Вони вважалися економічним рішенням, хоча і не завжди зручним. Ситуація докорінно змінилася. У ванних кімнатах, навіть у просторих, в наші дні ніхто не вибирає, встановлювати душову кабіну або ванну. Обидва варіанти встановлюються для максимального комфорту. Теплий душ - відмінний спосіб розслабитися після довгого дня - докладніше про це в нашій статті про ванну кімнату в стилі Hygge.

При виборі душової кабіни правильно оцініть розмір ванної кімнати. Крім місця для самої душової кабіни, повинно бути достатньо місця для виходу з неї, і вільного переміщення. Варто відзначити, що вам більше не потрібно розраховувати, як далеко назовні відчиняються двері кабіни, тому що є кабіни з розсувними дверима, а також рішення WALK-IN, які відокремлені від решти ванної кімнати тільки загартованою скляною панеллю. WALK-IN вимагає більше місця, щоб не розбризкувати воду на меблі або рушники, а розумний мінімум для стандартної душової кабіни становить 80 х 80 см, але якщо ви можете розмістити душову кабіну більшого розміру, обов'язково зробіть це.

Ванна зі скляною шторкою або без?

Якщо ви обрали ванну, обов'язково подумайте, чи потрібна вам скляна шторка. Це дозволить вам обрати, чи приймати сьогодні душ або ванну. Скляні шторки для ванної можуть бути дуже естетичними - виберіть ту, яка буде найкраще відповідати вашій ванній кімнаті.
Перегляньте всі публікації блогу