Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Натуральний камінь

Грудень 2021
Білий мармур у ванній кімнатіКамінь є міцним, позачасовим і, перш за все, надзвичайно стильним матеріалом. Не дарма він став таким популярним в інтер'єрі. Отже, як ми можемо використати натуральний камінь в інтер'єр ванної кімнати?

Ванна кімната - це місце зі специфічним, дуже вологим мікрокліматом. Вибираючи оздоблювальний матеріал, потрібно орієнтуватися на такий, який відрізняється стійкістю саме до вологості. Це одна з причин, чому натуральний камінь - це ідеальний вибір для Вашої ванної кімнати. Розглянемо як можна включити його в інтер'єр ванної кімнати і чим можна його замінити?

Зміст
  1. Натуральний камінь в ванній
  2. Різні види натурального каменю
  3. Ванна кімната з натурального каменю - чи варто про це замислитися?

Натуральний камінь в ванній

Камінь - надзвичайно елегантний матеріал, і його можна використовувати по-різному. Він чудово буде виглядати у ванній кімнаті з обробкою із натурального каменю, яким будуть покриті всі поверхні. Також їм можна обробити одну або кілька стін, або ж тільки покласти на підлогу. Якщо ви не впевнені в тому, як буде виглядати камінь у великому приміщенні, то можна розглянути використання тільки  аксессуарів з каменю або якихось дизайнерських елементів. Саме таким способом можна добитися цікавого ефекту. Натуральний камінь є універсальним і підходить до різних матеріалів. Домогтися відмінного ефекту можна поєднуючи його з деревом, керамікою, сучасними блискучими меблями, мозаїкою або шпалерами - вибір нескінченний. Камінь підходить як для класичних, так і для сучасних інтер'єрів. Він чудово виглядає в ванних кімнатах зі встановленою ванною, стандартним душовим куточком або Walk-in душовим огородженням.

Різні види натурального каменю

Існує безліч видів натурального каменю. У ванній можна використовувати будь-який вид каменю, якщо його поверхня вкрита захисним просоченням. Якщо Ви зупините свій вибір на менш міцному каменю, то він повинен бути лише як доповнення до інтер'єру. Але якщо Ви будете використовувати камінь з високою міцністю і водостійкістю, то ним можна покрити і стіни, і підлогу. Якщо Ви шукаєте щось більш легке, то можете зупинити свій вибір на мармурі, який приголомшливо виглядає як в класичних розкішних ванних кімнатах, так і в сучасному гламурному стилі. Сланець і граніт мають більш темні кольори, це можуть бути олов'яні, сірі або чорні відтінки, які відмінно виглядатимуть в сучасних ванних кімнатах.
Натуральний камінь

Ванна кімната з натурального каменю - чи варто про це замислитися?

Трендова ванна кімната - мрія багатьох. Завдяки дивовижному зовнішньому вигляді каменю можна дуже легко домогтися цікавого ефекту. Це незаперечна перевага даного матеріалу. Ви можете вільно комбінувати різні матеріали, текстури та кольору між собою. Камінь прекрасно виглядає в поєднанні з будь-яким декором. Він є витонченим і стильним, додає пишноти декору в цілому. Кожен вид каменю трохи відрізняється своєю зернистістю і відтінками, що робить будь-який інтер'єр оригінальним і неповторним.
Хоча камінь і асоціюється з чимось важким і громіздким, але його без сумніву можна використовувати в приміщеннях будь-якого розміру. У ванних кімнатах меншого розміру відмінно виглядатимуть більш світлі відтінки каменю, який внесе в приміщення більше світла та візуально його збільшить.

Не слід забувати і про функціональність каменю. Натуральний камінь надзвичайно міцний і водонепроникний, що особливо важливо в ванних кімнатах. Якщо Ви приймете рішення вибрати такий варіант, то можете бути впевнені, що Ваша ванна кімната виглядатиме бездоганно не протязі довгих років.

Замінники натурального каменю

Незважаючи на всі переваги натурального каменю, цей матеріал має також свої недоліки. Він холодний і може бути слизьким, ламким і пористим. До того ж цей матеріал дорогий. На щастя, в даний час ми маємо такі технології, які дозволяють мінімізувати хоча б частину цих недоліків. Крім того, є замінники натурального каменю, які виглядають так само гарно і при цьому вони дешевше.

Замість каменю іноді використовується міцна і тверда керамічна плитка. Кам'яна плитка випускається в різних варіантах і присутня в пропозиціях багатьох виробників. Вона може цікаво виглядати і в якійсь мірі нагадувати камінь, але навіть і самі технологічно просунуті види плитки будуть зовні відрізнятися від справжнього каменю.

При пошуку замінників каменю варто також звернути увагу на керамограніт. Це категорія керамічної плитки, але від звичайної плитки його відрізняють дрібні частинки мулу, що в ньому містяться. Це надає матеріалу більш щільну структуру і робить таку плитку більш стійкою до вологого середовища. Крім того, керамограніт пропонує більше можливостей для створення дизайну, тому що він може відмінно імітувати різні матеріали. Керамограніт може нагадувати шкіру, дерево або камінь. З ним легко працювати і він зазвичай має шорстку поверхню, що робить його ідеальним для використання на підлозі біля ванн або в зоні душових куточків.

Ще одне чудове рішення - кварцовий агломерат. Найчастіше цей матеріал використовується для виробництва кухонних стільниць. Кварцовий агломерат - це поєднання натурального кварцу і спеціального сполучного композиту. За зовнішнім виглядом кварцовий агломерат не поступається природному каменю, а сполучний композит робить його надзвичайно міцним і цільним.
Перегляньте всі публікації блогу