Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Велика ванна кімната - як її облаштувати?

Лютий 2022
Велика ванна кімнатаВанна кімната має бути перш за все функціональною. Потрібно знайти місце для всього обладнання та правильно його розташувати. У той час, як у маленькій ванній доводиться прикладати багато зусиль, щоб переконатися, що дизайн поєднує в собі функціональні та естетичні цінності, то коли йдеться про просторі  інтер'єри, не виникає особливих проблем. Велику ванну можна облаштувати таким чином, щоб вона не тільки служила під час ранкового та вечірнього туалету, але й була зоною відпочинку.

При оформленні ванної кімнати важливо пам'ятати, що це багатофункціональне місце. Насамперед, воно має забезпечувати комфорт під час проведення гігієнічних заходів. Таким чином, ми повинні ретельно продумати габарити обладнання та його адаптацію до потреб членів сім'ї, а також достатньо освітлення, необхідне для гоління та нанесення макіяжу. Якщо велика ванна кімната, то розміщення може бути різноманітним з необмеженими можливостями. Ми можемо зробити зону, призначену для відпочинку, і навіть створити вологу кімнату. Таким чином, ванна кімната стане не лише місцем відпочинку, а й порадує своїм дизайном.

Зміст
  1. Проектування великої ванної кімнати
  2. Як облаштувати велику ванну кімнату? Почніть із проекту!
  3. Розташування сантехніки у великій ванній кімнаті
  4. Велика ванна кімната з ванною та душовою кабіною – тут немає місця дилемам
  5. Устаткування для великої ванної кімнати – що ще можна додати?
  6. А кольори та матеріали?
  7. Магія аксесуарів у великій ванній кімнаті

Проектування великої ванної кімнати

Великий простір дає можливість експериментувати з його декором і здається легшим в обробці, ніж менша кімната. У певному сенсі це так, але треба враховувати, що стиль великої ванної кімнати має відповідати декору інших приміщень у будинку. Якщо вся квартира чи будинок мають сучасний дизайн, вибір сільського стилю для ванної кімнати не доречний.

При облаштуванні більшої кімнати можна потрапити у пастку. Хоча місця достатньо, потрібно бути акуратним, щоб не розмістити там надто багато сантехніки та прикрас. Навіть із просторою ванною кімнатою може здаватися, що вона перевантажена декором і пригнічує простір.

Велика сучасна ванна кімната відрізняється плавним розподілом свого простору на корисні зони. Ми уникаємо встановлення стін, натомість вибираємо заміну малюнка плитки або розміщення скла.
Велика ванна кімната - як її облаштувати?

Як облаштувати велику ванну кімнату? Почніть із проекту!

Перше, за  що потрібно подумати, це проект. Без нього ми не зможемо повною мірою використати потенціал інтер'єру. План дій має основне значення. Отже, що ж має включати такий проект? По-перше, нам потрібно виміряти ванну кімнату і намалювати її на аркуші паперу або в комп'ютерній програмі, а потім додавати потрібні елементи. Креслення починається з позначення корисних площ. Обов'язково має бути туалетна зона, з унітазом та умивальником. Друга зона – купальна. На цьому етапі ми можемо вказати, чи хочемо мати велику ванну кімнату з ванною та душовою кабіною,  або підійде щось одне. Якщо ще залишилося багато місця, можна подумати про створення зони відпочинку.
Після того, як ми маємо основну сантехніку на плані, можна побачити, скільки місця залишилося для меблів. Одразу ж можна намалювати її у тих місцях, де хочемо поставити. З просторими ванними кімнатами можна зламати звичний шаблон, адже не потрібно обмежуватись простими полицями для ванної. Гарною пропозицією є встановлення меблів на замовлення, що займе всю стіну. Така система може забезпечити безліч полиць і шаф, тому не потрібно буде розміщувати будь-які інші меблі для зберігання.

Ще одним кроком при створенні такого проекту - це прийняти рішення, які матеріали будуть використовуватися для підлоги та стін. Більшість людей, як і раніше, вибирають керамічну плитку, але водостійкі шпалери або екзотичні породи дерева теж підходять. Плануючи декор, потрібно одразу подумати про освітлення. Велика ванна кімната з вікном забезпечить багато природного світла протягом дня. Проте зону навколо дзеркала над умивальником слід додатково підсвітити. Крім того, в зоні релаксації знадобиться ненав'язливе та розслаблююче освітлення. Тепле світло дозволить швидше відновитись.

Розташування сантехніки у великій ванній кімнаті

Велика ванна спонукає до експериментів. Це також відноситься до розміщення відповідних предметів сантехніки. Біля стіни можна поставити ванну або душову кабіну, а в іншій розмістити умивальник. Однак, якщо ванна кімната дуже велика, може виявитися, що залишається дуже багато вільного місця у центрі. І якщо ванна кімната має площу понад 10 кв. м, можна думати про неї як про велику ванну кімнату.

Коли йдеться про таке приміщення, до його оформлення підходять інакше, ніж у випадку зі звичайною ванною. Крім основного обладнання та меблів, тут може бути місце для шезлонгу або великих рослин. Результат буде ефектнішим, якщо у ванній кімнаті є гарний вид з вікна. Якщо це велика кімната в стилі лофт, можна використовувати потенціал, який є у вікна.

Коли справа доходить до великих приміщень, сантехніка може бути розміщена у фокусі. Справжньою родзинкою стане красива ванна, що стоїть окремо. Її можна поставити окремо у центрі,  або відокремити стіною від стильної душової кабіни. Тут не буде жорсткого поділу на зони, але якщо грамотно спланувати розподіл обладнання, ванна кімната може здатися ще більшою.

Велика ванна кімната з ванною та душовою кабіною – тут немає місця дилемам

Зазвичай серед домочадців зустрічаються любителі прийняття ванни і ті, хто віддає перевагу швидкому душу. У невеликих ванних кімнатах не вистачить місця для всього, якщо господарі не виберуть ванну зі скляною шторкою. Іноді місця так мало, що можливо розташувати лише душову кабіну невеликого розміру. З великою ванною кімнатою таких проблем немає. Тому найкраще рішення – велика ванна кімната з душовою кабіною та ванною. Вранці, коли домочадці поспішають на роботу, вони можуть прийняти освіжаючий душ, а ввечері, коли тіло напружене, насолодитися довгою та розслаблюючою ванною.
Велика ванна кімната - як її облаштувати?

Устаткування для великої ванної кімнати – що ще можна додати?

Питання, як облаштувати великий санвузол, також пов'язані з тим, що ще можна розмістити крім стандартного обладнання. Ми вже згадували, що для приміщень площею понад 10 кв. м можна розглянути питання про душову кабіну та ванну. Окрема ванна та душова кабіна Walk-In стануть ідеальним вибором для такого типу ванної кімнати. Також можна поставити два умивальники замість одного та встановити біде поряд з унітазом. Що ще?
Все залежить від того, скільки місця залишилося і які очікування членів сім'ї щодо призначення їхньої ванної кімнати. Крім вже згаданого шезлонгу, ми можемо розмістити там туалетний столик, стильні торцеві столики або полиці зі свічками та ароматичними паличками. Можна вибрати парну чи інфрачервону сауну.

А кольори та матеріали?

Незалежно від того, яку кімнату ми облаштовуємо, слід пам'ятати, що вибір кольорів дуже впливає на те, як ми сприймаємо це місце. Коли справа сягає великих ванних кімнат, нам не потрібно турбуватися про кольори, які можуть візуально зменшити простір. Це означає, що можна вибирати як світлі, так і темніші відтінки. Крім того, є багато варіантів, коли справа доходить до оздоблювальних матеріалів. Підійде гладка, візерункова або фактурна плитка, а також матові та глянсові її види.

Після того, як корисні зони  були сплановані, ми можемо подумати, як зручно їх розділити. Тут можуть допомогти різні оздоблювальні матеріали. Наприклад, у відпочинковій зоні домінуючим матеріалом може бути дерево, що надає інтер'єру відчуття тепла. З іншого боку навколо зони купання можна покласти камінь або керамічну плитку.

Магія аксесуарів у великій ванній кімнаті

Якби не аксесуари, великі та просторі інтер'єри могли б здатися холодними та порожніми. Саме прикраси надають композиції неповторного характеру. Не рекомендується вибирати багато яскравих кольорів для підлоги та стін, але аксесуари повинні мати більш чіткий колірний акцент. Яскравий колір додасть енергії та свіжості у ванній кімнаті. Барвисті акценти можуть бути у вигляді свічок, ваз, статуеток, горщиків квітів і рушників або килима у зоні відпочинку. Тож є з чого вибирати. Аксесуари мають ту перевагу, що у майбутньому, коли домочадці  надумають  змінити декор, їм не доведеться проводити масштабний ремонт. Все, що їм потрібно зробити, це змінити прикраси; інший колір або візерунок змусять ванну кімнату виглядати зовсім інакше.

Освітлення - родзинка великої ванної кімнати

Як уже було сказано раніше, освітлення дуже важливе і, як і у випадку із сантехнікою, про це варто подумати на етапі будівництва будинку або під час капітального ремонту. Освітлення ділиться на кілька категорій – загальне, додаткове та декоративне. У ванних кімнатах з вікнами, в приміщення потрапляє природне світло, що підвищує комфорт користування та економію на рахунках. Однак вечорами або в похмурі дні для користування ванною необхідно загальне або стельове освітлення. Це основне джерело світла. Крім того, окремі зони теж мають висвітлюватись. Тому додаткове світло має бути встановлене біля дзеркала у ванній, і  також має  висвітлювати зони купання або відпочинку. Крім того, якщо є цікаві прикраси на полицях, незвичайно розташовані ніші або інші місця, що заслуговують на увагу, ми можемо надати їм додаткове м'яке світло, встановивши декоративне підсвічування.
Перегляньте всі публікації блогу