Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната в японському стилі - що необхідно знати

Листопад 2019
Японія для багатьох мандрівників - чарівне місце, відмінне від всіх інших. Японці часто живуть в будинках, де дизайн виконаний в європейському стилі, і там немає нічого, що ми собі уявляємо, дивлячись на японське мистецтво або дивлячись класичні японські фільми. Але класична ванна кімната в японському стилі - це стиль, який варто розглянути.

Зміст
  1. Розмір ванної кімнати в японському стилі
  2. Ванна кімната в японському стилі : устаткування
  3. Ванна кімната в японському стилі : кольори

Розмір ванної кімнати в японському стилі

Ванні кімнати, як правило, не великі. Часто буває так, що обмежений простір має відповідати потребам людей, що живуть під одним дахом. Навіть в маленькій ванній кімнаті в квартирі можна створити правильну атмосферу. Важливо відокремити зону туалету від душа. У японській культурі, для відділення зон, звичайно використовують розсувні дерев'яні двері з паперової обробкою. Але це не найкраще рішення для області, де легко пролити воду, ми говоримо про приклад класичних Сьодзі, ніж про спроби їх використання. Кращим рішенням буде напівпрозора скляна або цегляна стіна зі скляними елементами. Це створить кращий ефект. Не забувайте, що вода - найважливіший елемент у ванній кімнаті в японському стилі. Якщо це можливо, виберіть душову кабіну WALK-IN з великою душовою лійкою, відокремлену від решти кімнати загартованим склом. Японці вважають за краще це рішення, так як ванна призначена не для вмивання, а для відпочинку.

Ванна кімната в японському стилі : устаткування

Якщо простір дозволяє, підійде не тільки душ, але і ванна. Однак на відміну від того, що ми звикли бачити в ванних кімнатах, вибирайте низьку ванну, в рівень з підлогою, круглої або овальної форми. Тут вступає в гру різниця в рівнях. Таким чином, ви можете «приховати» ванну. Пам'ятайте, цей тип ванни підходить тільки для будинку, де немає маленьких дітей.

Японці приділяють велику увагу гігієні. В інтернеті можна знайти безліч туалетних систем з функціями подачі теплої води, звуковим супроводом і декількома типами розпилювачів ароматизаторів. Такий тип обладнання заслуговує на увагу, але простіше встановити біде. Туалет і біде безперечно повинні бути відокремлені від області, де ви приймаєте душ або ванну.

Ванна кімната в японському стилі : кольори

Ті, хто любить нейтральні кольори, будуть на сьомому небі, оскільки в ванних кімнатах в японському стилі немає різких кольорів. Чим простіше, тим краще. Переважно відтінки білого, бежевого, кольору дерева. Якщо ви хочете оживити ванну кімнату, краще зробіть це за допомогою аксесуарів.

Ванна кімната в японському стилі: аксесуари

Найважливішим аксесуаром є дзеркало - велике і прямокутне.  Це дозволить вам побачити себе в повний зріст, перш ніж виходити з ванної. Це також оптично збільшить простір.  По можливості, над раковиною має бути окреме дзеркало

Бамбукові рослини - дуже популярний елемент оформлення інтер'єру. Якщо ви хочете щось нетипове, виберіть дерево бонсай, але пам'ятайте, що підтримка його елегантною форми вимагає великої роботи.

Якщо у вас немає бажання розміщувати живі рослини, ми пропонуємо оформити ванну кімнату з японськими ліхтариками або постерами з копіями японських принтів.

Також не забудьте про звичайну полку для м'яких, простих рушників.
Перегляньте всі публікації блогу