Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як заощаджувати воду?

Грудень 2021
Як заощаджувати воду?Незважаючи на те, що вода покриває значну частину земної кулі, питна вода становить лише невелику її частину. Вода - це багатство, про яке повинен піклуватися кожен. Щоб виявляти ще більшу турботу про навколишнє середовище і водні ресурси Землі, необхідно внести деякі зміни в наші оселі. Які?

Водні ресурси розподілені по всьому світу нерівномірно, 14,5% населення світу страждає від нестачі води. І хоча наявність води, що тече з-під крана, здається для нас явищем звичним і очевидним, насправді це зовсім не так. Ми повинні більше цінувати воду. Як можна заощадити воду в нашій оселі?

Оскільки ми використовуємо воду на кухні та у ванній, то в першу чергу слід звернути увагу на них. Варто почати з маленьких кроків і змінити наші повсякденні звички, не торкаючись роботи електропобутових приладів.

Ви можете заощадити воду, закриваючи водопровідний кран під час чищення зубів. Під час цієї повсякденної процедури кран часто залишається включеним. Фрукти і овочі слід мити в каструлі або мисці. Приймати душ під проточною водою - значить витрачати велику кількість води, чого теж можна з легкістю уникнути. Також можна заощадити воду, використовуючи її повторно. Як це зробити? Наприклад, якщо Ви користуєтеся барабанною пральною машиною, то воду, яка залишилася в барабані, можна використовувати для поливу домашніх рослин, а воду після прийняття ванни можна використовувати для змиву туалету.

Також варто звернути особливу увагу на протікаючі водопровідні крани і труби. Хоча на перший погляд цього й не помітно, але саме таким чином витрачається дуже багато води. Може здатися, що рідкісні краплі, капаючі з крана в умивальник, не так вже й важливі, але якщо поставити під кран таз, то можна переконатися, скільки води там буде накопичуватися. Наступну пораду як заощадити воду - це включати пральну і посудомийну машини тільки тоді, коли вони заповнені на максимум. Найчастіше ці електропобутові прилади використовуються напівпорожніми, а тому, слід почекати, поки накопичиться більше брудної білизни або посуду. По можливості слід включати Еко-програму, якою оснащені всі сучасні електроприлади. Її використання сприятливо відгукнеться не тільки на вашому гаманці, а й на навколишньому середовищі.

Економія води також означає заміну деяких електропобутових приладів.

Прислухатися до наведених вище порад - ефективний спосіб як заощадити воду, але Ви можете піти ще далі і замінити електропобутові прилади. Якщо Ви зібралися робити в своєму будинку ремонт, варто зважити і такі рішення, які б дозволили максимально знизити витрату води.

Для початку необхідно вибрати відповідне місце для посудомийної машини, якщо її ще немає на Вашій кухні. Посудомийна машина споживає в 4 рази менше води, ніж миття посуду вручну. І на кухні, і у ванній кімнаті змішувач повинен бути одноважільний, оснащений розпилювачем. Це спеціальна кришечка, яка схожа на сітчастий фільтр, і завдяки акій витрату води можна знижити до 50%.

При ремонті ванної кімнати, в першу чергу, слід ванну замінити на душову кабіну. Установка душового куточка - найшвидший спосіб відчути економію води. Приймаючи ванну, наповнену водою, ви витрачаєте до 170 л. води, а приймаючи душ - всього кілька десятків літрів. Різниця, як бачимо, значна. А порахувавши, як часто ви приймаєте душ і помноживши на кількість членів вашої родини, результат вражає! Більш того, душ займає менше місця, а якщо ви виберете модель від хорошого виробника, то це стане ще й дизайнерським рішенням. Інструкції щодо вибору душової кабіни Ви знайдете в блозі SanSwiss.

Як заощадити воду на земельній ділянці.

Сад і ландшафт на земельній ділянці - це окрема тема. Сади різних розмірів оточують приватні будинки і особняки, а часто пропонуються і квартири з виходом в невеликий сад. Саме тому необхідно знати, як в такому випадку заощадити воду. Замість того, щоб регулярно користуватися садовим шлангом, Ви можете використовувати те, що дала нам сама природа - дощову воду. Баки або бочки для дощової води легко доступні, а отримана таким чином вода може використовуватися, наприклад, для поливу газонів і квітників. Деякі власники ділянок також віддають перевагу септичним дренажним полям. Залежно від обраної технології вартість таких інвестицій коливається від мінімальних сум до декількох тисяч, але в будь-якому випадку, такі вкладення окупаються вже через кілька років.

Навіщо економити воду?

Вживання заходів для поліпшення екології - це не тільки тимчасова тенденція, але і необхідність, яка веде до оздоровлення екосистем у всьому світі. Пріоритетом для вжиття заходів по боротьбі з марною тратою води є, в першу чергу, екологічний аспект. Економія води в будинках і квартирах знижує витрату води, і, тим самим, продовжує життя менш використовуваним озерам та річкам. Також необхідно підкреслити і той факт, який відомий далеко не всім. За рахунок зниження тиску в наших системах водопостачання економія води вплине і на зниженні витрат на технічне обслуговування каналізаційних систем. Виконуючи наведені вище поради, навіть самі звичайні домочадці будуть піклуватися про охорону нашої планети. Також не слід забувати і про платежі за комунальні послуги. Чим активніше Ви приймаєте участь в охороні водних ресурсів, тим нижче суми комунальних платежів Вас очікують, а отже, тим більше коштів залишається у ваших гаманцях.
Перегляньте всі публікації блогу