Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Як оформити ванну кімнату в стилі 1980-х?

липень 2022
Ванна кімната в стилі 80-хДивлячись на сучасні тенденції в інтер’єрі, можна легко помітити, що вже деякий час дизайнери охоче повертаються до декорацій з комуністичної епохи. Стиль ретро входить у все більше будинків, а інтер’єри цього типу теплі і дещо сентиментальні. Як же облаштувати ванну кімнату з такою аурою?

Оскільки у 1980-х роках у різних європейських країнах у магазинах не вистачало товарів, більшість будинків тоді виглядали однаково. Варіантів для створення незвичайних композицій було небагато, але є деякі особливості та декоративні мотиви, які неодмінно асоціюються з тим періодом. Послідовно в наші будинки увійшов сучасний стиль з характерним мінімалізмом, простими геометричними меблями та мінімальним декоруванням. Така простота припала до душі багатьом, але тепер, коли в інтер’єри приходить ретро-дизайн, ми також можемо помітити слід радянського стилю.

Зміст
  1. Ванна кімната в комуністичному стилі – важливі особливості
  2. Освітлення для ванної кімнати в стилі 80-х
  3. Яку сантехніку вибрати?
  4. Меблі для ванної кімнати в комуністичному стилі
  5. Які аксесуари обрати для ванної кімнати в комуністичному стилі?

Ванна кімната в комуністичному стилі – важливі особливості

Сьогодні інвестор, який планує ремонт ванної кімнати, має набагато більше можливостей, ніж кілька десятиліть тому. Хоча результат, якого він або вона намагається досягти, схожий, спланувати оздоблювальні матеріали, візерунки та прикраси набагато простіше. Тепер ванна кімната в комуністичному стилі ретельно продумана і тут немає місця випадковості.

Однією з особливостей цього стилю є такі кольори, як рожевий, блакитний і зелений. Багато інтер’єрів у комуністичному стилі є яскравими або навіть білими. Білий — ідеальний фон для барвистих меблів та бабусиних аксесуарів.

Особливо гарного результату можна досягти, якщо весь інтер’єр буде мати один колір. Однотонні ванні кімнати були поширені кілька років тому, тому варто розглянути це рішення і зараз. Квадратна плитка тут дуже важлива. Непогано виглядатимуть сучасні моделі плитки меншого розміру, скомпоновані в незмінну клітинку. Дивовижний ефект можна отримати, якщо повернутися до кахлю, який асоціюється зі старими печами. Якщо інвестор прагне достовірно відтворити ванну кімнату в комуністичному стилі, в декор можна включити дерев’яні панелі.

Освітлення для ванної кімнати в стилі 80-х

Освітлення відіграє важливу роль у кожній кімнаті. Інтер’єри в радянському стилі повинні бути оснащені скляними люстрами і настінними світильниками з теплим світлом. Не менш ефектно виглядатимуть декоративні плафони. Їхнє світло може нагадувати нам світло свічок, які колись використовувалися досить часто. Також слід пам’ятати, що джерело світла, розташоване біля дзеркала, має бути досить яскравим, щоб мати можливість якісно проводити щоденні ритуали, такі як гоління, або нанесення макіяжу.

Яку сантехніку вибрати?

Сантехніка – це найважливіша річ у ванній кімнаті, тому, коли ми маємо бачення того, чим оздоблювати стіни та підлогу, потрібно правильно вибрати сантехнічне обладнання. Перш за все, це буде підлоговий, звичайний унітаз. Якщо ми хочемо дотримуватися ретро-напрямку, нам слід відмовитися від сучасних прихованих комплектів. Чудово буде виглядати масивна ванна з чавуну, яка стоїть окремо, підкреслюючи характер облаштування. З цієї ж причини також варто правильно обрати умивальник і його основу.

Меблі для ванної кімнати в комуністичному стилі

Оформляючи інтер’єр, ми повинні подумати і про меблі. Вони повинні не тільки вписуватися в інтер’єр, але і бути міцними і функціональними. У ванних кімнатах в радянському стилі варто звернути увагу на старі та дерев’яні меблі. Декоровані полиці або тумба під раковину будуть просто ідеальними. Цікавого результату можна досягти, якщо розмістити у ванній кімнаті старий відреставрований комод. Подібні меблі можна знайти в антикварних магазинах і досить часто також на сімейному горищі.

Які аксесуари обрати для ванної кімнати в комуністичному стилі?

Стиль 80-х означає багато дрібничок. Хоча ми не часто сприймаємо ванну кімнату як місце для прикрас, в цьому випадку варто включити їх в облаштування. Вони зроблять інтер’єр теплим і затишним. Вишукане дзеркало в рамі, пензлики, стилізовані мильниці та вішалки для рушників — обов’язкові елементи у ванній кімнаті, а якщо ми виберемо старосвітські, то отримаємо подвійну користь. Непогано поставити фігурку, старий глечик або горщик з квітами, а замість сучасних і простих радіаторів краще зупинити свій вибір на старих ребристих радіаторах з чавуну.

Ванна кімната в стилі 80-х – чи варто?

Безсумнівно, що інтер’єр комуністичного стилю істотно відрізняється від того, що диктують сучасні тенденції. Це буде чудовим вибором для тих, хто любить грати зі стилем та дизайном інтер’єру. Тим, хто шукає нетрадиційні рішення, це сподобається. Меблі та аксесуари цього періоду, які зазвичай зустрічаються на блошиних ринках і в антикварних магазинах, унікальні, що робить кожен інтер’єр особливим. У ванній кімнаті пануватиме приємна і тепла атмосфера, що сприяє розслабленню.

Такий інтер’єр справляє враження, але не всім сподобається. Стиль 1980-х не сподобається людям, які люблять легкі форми, мінімалізм і сучасні лінії меблів. Їм ванна кімната в комуністичному стилі може здатися хаотичною, перевантаженою і занадто старомодною.
Перегляньте всі публікації блогу