Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Серце квартири, або фен-шуй в ванній кімнаті

січня 2021
feng shuiФен-шуй - це стародавня китайська практика планування простору для досягнення гармонії з природою, захист від духів, або просто гармонійне використання призначення кімнати і предметів, щоб таким чином поліпшити самопочуття, отримати відчуття щастя і здоров'я. Дослівний переклад «фен-шуй» означає "вітер і вода", тому санвузол є найважливішою точкою квартири за цією філософією.

Зміст
  1. ЕЛЕМЕНТИ ФЕН-ШУЙ
  2. ПЛАН КІМНАТИ
  3. СВІТЛО, КОЛІР І ПОТІК ЕНЕРГІЇ
  4. ДЗЕРКАЛО, БАГАТО ЗЕРКАЛ

ЕЛЕМЕНТИ ФЕН-ШУЙ

Простіше кажучи, застосування принципів фен-шуй у ванній - це введення чотирьох елементів:

ПЛАН КІМНАТИ

Про план варто подбати вже на етапі проектування, адже по фен-шуй санвузол не повинен розташовуватися напроти вхідних дверей в квартиру. Однак, якщо це так, то в цьому випадку порятунком може стати дзеркало, що відбиває енергію. Вхід повинен бути з боку коридору. В ідеальній ванній кімнаті чиста зона, тобто ванна повинна бути відокремлена від брудної зони, тобто туалету - в ідеалі це будуть дві ізольовані кімнати. Можливі цегляна або скляна стіна або велика перегородка, яка розділить ці дві зони. Двері в ванних кімнатах не повинні бути скляними і завжди повинні бути закритими, як і унітаз.

СВІТЛО, КОЛІР І ПОТІК ЕНЕРГІЇ

Природне світло найбільш корисне, але якщо у вашій ванній кімнаті немає вікна, варто зробити ставку на безліч джерел штучного світла. Різноманітність невеликих ламп і свічок створять приємну, розслаблюючу атмосферу. Світло (і повітря) по фен-шуй повинні циркулювати, тому яскраві пастельні тони будуть дуже доречними, вони оптично збільшують кімнату і відбивають світло, а також - вранці додадуть енергії, а в вечорі спокою. І, звичайно ж, правильна вентиляція і аромотерапія - приємні запахи сприяють циркуляції хорошої енергії.

ДЗЕРКАЛО, БАГАТО ЗЕРКАЛ

Дзеркало і умивальник повинні бути розташовані навпроти дверей до ванної - це покращує енергетичні властивості приміщення. У вас може виникнути спокуса встановити багато дзеркал, які збільшать простір. Головне, на що слід звернути увагу - згідно фен-шуй, дзеркала не повинні складатися з частин, які «ріжуть» очі.

НАТУРАЛЬНІ МЕБЛІ ТА АКСЕСУАРИ

Найкраще, коли меблі виготовлені з натуральних матеріалів, не надто великі, щоб їх можна було переставляти, та бути функціональними. Один з основних принципів фен-шуй- підтримка ідеальної чистоти і порядку, тому все необхідне слід зберігати в закритих шафах і ящиках, а непотрібні речі, зламане обладнання або порожні упаковки викидати якомога швидше. Навіщо? За фен-шуй вони нагадують про неприємні ситуації та невирішені питання, які впливають на вашу енергію і благополуччя. Все в навколишній обстановці впливає на потік енергії, тому чим менше предметів на очах, тим більше потік енергії. Аксесуари повинні бути натуральні - вовняні або лляні килимки, мушлі і рослини (ні в якому разі не штучні!) -І чим менше, тим краще.

І, нарешті, дещо зовсім очевидне не тільки в філософії фен-шуй - ванна кімната повинна бути чистою і функціональної, і в ній мусить бути порядок.
Перегляньте всі публікації блогу