Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Бетон у ванній кімнаті - з чим поєднувати

липень 2022
Стільниця з бетонуБлизько десятка років тому сірий бетон на стінах або на підлозі часто асоціювався із незавершеним інтер'єром та ремонтом. Потім стиль лофт увірвався в інтер'єри, і бетон не тільки завоював популярність, а й став однією з прикрас. Тепер це додає клас та підкреслює характер інтер'єру. Як використати архітектурний бетон у ванній, щоб отримати модний декор?

Те, як ми сприймаємо бетон в інтер'єрах, еволюціонувало. Спочатку його несміливо впроваджували в промислові приміщення, де він зараз є одним із найважливіших оздоблювальних матеріалів. Згодом його використання стало більш поширеним. Поступово він став присутнім у просторах, облаштованих відповідно до принципів мінімалістського або футуристичного стилів. Деякі дизайнери навіть вирішують включити архітектурний бетон у більш традиційні інтер'єри. Хоча сам по собі бетон може бути не особливо привабливим візуально, у поєднанні з певними матеріалами та аксесуарами він виглядає приголомшливо.

Зміст
  1. Бетон у ванній – у чому головні переваги цього рішення?
  2. З чим поєднувати бетон у ванній кімнаті?
  3. Бетонна ванна кімната в індустріальному стилі
  4. Бетон у строгому інтер'єрі в стилі лофт
  5. Архітектурний бетон у сільській ванній кімнаті
  6. Відтінок бетону у декорі ванної кімнати
  7. Бетон у маленькій ванні – гарна ідея?
Бетон у ванній кімнаті - з чим поєднувати

Бетон у ванній – у чому головні переваги цього рішення?

Перш за все, ванна кімната з архітектурним бетоном - відмінний вибір для тих, хто шукає модні рішення, що поєднують мінімалізм і функціональність. Бетон гармоніюватиме з різними кольорами і може стати цікавою альтернативою традиційній керамічній плитці. Він також має високу міцність і не вбирає воду, що особливо важливо у ванній кімнаті.

Якщо бетонна плитка для ванни добре оброблена, тобто професійно відшліфована та відполірована, вона буде дуже стійка до пошкоджень. Оскільки ремонт ванної кімнати коштує дорого і ми очікуємо, що обстановка добре виглядатиме довгі роки, це, безсумнівно, одна з найбільших переваг цього матеріалу. Іноді клієнти турбуються, що бетон, сірий і непривабливий, зробить інтер'єр холодним і недружнім. Це може бути далеко від істини, але якщо ми знаємо, з чим поєднувати бетон, ми можемо отримати затишну кімнату. Що нам потрібно знати?

З чим поєднувати бетон у ванній кімнаті?

Бетон виглядає приголомшливо у поєднанні з яскравими та контрастними кольорами. Відмінно буде виглядати, якщо плитка на підлозі у ванній кімнаті, або на частині її стіни матиме модні кольори, або якщо такою особливістю будуть аксесуари. Це простий рецепт для здобуття цікавого інтер'єру в індустріальному стилі. Бетонна ванна добре поєднується з такими кольорами, як чорний, білий, відтінки жовтого або зеленого.

Хороша пропозиція – ввести в інтер'єр дерево. Таким чином, композиція придбає теплоту, а ванна кімната, виконана як із бетону, так і з дерева, буде елегантною та затишною. Присутність дерева зламає індустріальний характер, зробивши декор більш дружнім, особливо для тих, хто відчуває змішані почуття до бетону.

Ще одне поширене рішення – поєднання бетону та цегли. Це може бути класична червона цегла або біла керамічна плитка. М'які тканини, на зразок замші та штучного хутра, дивовижно виглядають в інтер'єрах з бетоном, але оскільки у ванних кімнатах специфічний мікроклімат, використовувати тканини для обробки там може бути неможливо. Таким чином, краще слідувати попереднім порадам, а цей залишити для вітальні чи спальні.

Бетонна ванна кімната в індустріальному стилі

Бетон можна використовувати по-різному у ванній кімнаті. Він може бути основним оздоблювальним матеріалом, а може прикрашати лише частину поверхні. Залежно від того, який напрямок вибере клієнт, результат буде різним.

Шанувальники індустріального стилю вибирають варіант total look, тобто бетон у всій ванній кімнаті. Комусь такий декор може здатися вкрай похмурим, тому потрібно знайти спосіб розбавити сірі тони. Якщо і стіни, і підлога вкриті бетоном, тим більше варто подумати, які меблі та сантехніка мають бути у ванній кімнаті. З їхньою допомогою ми можемо пожвавити інтер'єр. Біла кераміка та раніше згадане дерево – гарний вибір.

Бетон у строгому інтер'єрі в стилі лофт

Ще один стиль дизайну, в якому бажана певна стриманість, це стиль лофт. Він схожий на індустріальний стиль і може поєднуватись з ним, але це не правило. Приміщення цього типу відносяться до промислових будівель та старих фабрик. Наявність бетону на стіні міської ванної в стилі лофт майже обов'язково, а щоб наголосити на її стриманість, варто включити чорні елементи. Чудово тут виглядатиме дзеркало у чорній рамі, чорні світильники та чорні аксесуари. Якщо клієнт мріє про ванну кімнату в стилі лофт, але при цьому хоче, щоб у ній було тепло, то червона цегла підійде ідеально. Ми можемо спробувати пофарбувати натуральну цеглу, що утворює стіну, а якщо це неможливо, можна вибрати плитку з ефектом цегли, яка може виглядати так само добре.

Архітектурний бетон у сільській ванній кімнаті

Ефективний спосіб зігріти інтер'єр – прикрасити ванну кімнату рослинами. Якщо у ванній кімнаті є вікно, ми легко знайдемо такі види, які не тільки виживуть у ванній, але і її мікроклімат буде для них сприятливим. Крім того, рослинність - неодмінний елемент сільських інтер'єрів, і хоча бетон із нею не асоціюється, рослинність може доповнити ванну кімнату і в цьому стилі.

Ванні кімнати в сільському стилі – це не тільки рослини, але й цегла та бетон. Замість традиційної червоної цеглини добре підійде плитка з білої цегли. Білий чудово доповнює бетон та пожвавлює інтер'єр. Коли ми додамо згадані горщики, меблі з необробленого або зістареного дерева і трохи бетону, то зможемо отримати виключно модний і оригінальний інтер'єр.
Бетон у ванній кімнаті - з чим поєднувати

Відтінок бетону у декорі ванної кімнати

Досі ми показували архітектурний бетон як основний матеріал в інтер'єрі, але варто знати, що він також добре виглядає в тих місцях, де ми хочемо, щоб він тільки доповнював композицію. У цьому варіанті бетон може сподобатися навіть тим, хто в ньому не впевнений. Він буде красиво виглядати, якщо ми помістимо його на одну стіну або використаємо як матеріал для стільниці або корпусу ванни. Гарно виглядають і бетонні горщики для квітів. Крім того, бетон зовсім не обов'язково має бути сірим. Іноді можна досягти кращого результату, якщо його поверхню пофарбувати спеціальною фарбою іншого відтінку.

Бетон у маленькій ванні – гарна ідея?

Ті, хто стикається із завданням облаштування маленької ванної кімнати, проводять багато часу у роздумах, на чому зупинити свій вибір, щоб ще більше не зменшити простір. Тоді чи підходить бетон для маленької ванної кімнати? Коли йдеться про кімнати невеликого розміру, то менше означає більше. Ми не повинні витрачати місце на прикраси, тому що їхня присутність може викликати хаос, а декор стати переважним. З такими ванними найкраще прагнути мінімалізму, що передбачає, наприклад, індустріальний стиль. У ньому не так багато прикрас, а краса полягає у простоті та строгості. І тому бетон на стіні ванної - цікавий варіант. Архітектурний бетон відмінно виглядатиме з дерев'яними підлогами і білою фурнітурою. Для нього не потрібно багато аксесуарів, тому що він сам є прикрасою. Якщо додати велике дзеркало, можна отримати модний, функціональний та оптично збільшений інтер'єр.

Архітектурний бетон має бути захищений

Бетон міцний і стійкий до пошкоджень, але не слід забувати, що він часто піддаватиметься впливу води. Щоб водяна пара ніяк не нашкодила йому, поверхню слід обробити, бажано двічі. Таким чином, ми захищаємо його від можливих плям і знебарвлення, які можуть з'явитися з часом.

Укладання теж важливе. Завжди слід використовувати спеціальні клеї для укладання плит. Якщо клієнт хоче використовувати великі бетонні плити і хотів би мати ванну в індустріальному стилі, крім клею можна використовувати шурупи. Це, з одного боку, покращить зчеплення бетону, а з іншого, створить незвичайний візуальний ефект, що підвищить естетичну цінність.
Перегляньте всі публікації блогу