Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Очищення швів - як очистити шви у ванній кімнаті?

серпень 2022
Очищення швівУтримання швів в чистоті – проблема, з якою ми стикаємося в кожній ванній кімнаті. У ванних кімнатах тепло і зазвичай високий рівень вологості. Ці умови сприяють розвитку грибків і цвілі, крім того, є бруд, спричинений осіданням пилу. Як очистити шви в ванній кімнаті, щоб вона виглядала чистою?

Бруд на затірці значно знижує естетичність ванної кімнати. Хоча, здавалося б, затирка не є основним елементом у ванній кімнаті, але бруд у цих місцях не тільки добре помітний, але й впливає на візуальне сприйняття всього інтер’єру… і це не лише естетична проблема. Коли на затирці починають накопичуватися мікроорганізми, це може мати наслідки для здоров’я. Отже, як очистити затірку?

Зміст
  1. Важливий щоденний догляд за затиркою
  2. Харчові продукти, які допоможуть очистити шви
  3. Очищення швів Доместосом – так, але з обережністю
  4. Очищення парою – швидко та безпечно

Важливий щоденний догляд за затиркою

Оскільки керамічна плитка міцна, легко очищується і стійка до вологи, вона знайшла своє місце в більшості ванних кімнат. Вона дійсно практична, але під час чищення користувачі дуже часто витирають лише плитку, пропускаючи шви. Це велика помилка, тому що, регулярно видаляючи пил і бруд, очищати  буде швидше і легше. Але коли бруд накопичується і проникає глибше в структуру розчину, проблема зростає. Це означає, що регулярне очищення важливе, і іноді цього достатньо, щоб зберегти охайний вигляд. Але що, якщо плями бруду вже є? Як очистити затірку всередині душової кабіни і в інших місцях, не пошкодивши поверхню керамічної плитки?
Очищення швів - як очистити шви у ванній кімнаті?

Харчові продукти, які допоможуть очистити шви

Обслуговування та очищення швів не вимагає великих витрат. Харчові продукти, які можна знайти майже на кожній кухні, наприклад бікарбонат натрію та оцет, можуть допомогти видалити частину бруду. Їх поєднання створює дивовижну суміш, яку цінує кожна господиня. Очищення розчином за допомогою бікарбонату просте, просто змішайте 100 мл оцту, стільки ж води та додайте цілий пакетик бікарбонату натрію. Таким розчином протирають шви, але його також бажано нанести на саму затірку мінімум на півгодини. Після закінчення цього часу суміш потрібно змити вологою серветкою. Це важливий крок, інакше залишиться білий наліт. Також можливо приготувати пасту замість розчину, тоді просто не додаємо воду. Наносимо маленьким пензликом, наприклад зубною щіткою, і акуратно скрабуємо. Замість бікарбонату також можна використовувати розпушувач, який дасть схожий ефект.
Бікарбонат натрію – це рішення для тих, хто цікавиться, як очистити шви від білої затірки. Він працюватиме як відбілювач у поєднанні з м’яким засобом для миття посуду та перекисом водню. Необхідно зробити густу пасту і нанести її на шви. Лимонний сік також має відбілюючий ефект.

Очищення швів Доместосом – так, але з обережністю

Вищезазначений метод є ефективним, дешевим і нехімічним, але якщо вдома немає бікарбонату чи оцту, або бруд залишається, варто звернутися до інших засобів. Domestos або інші подібні продукти можна знайти в кожній ванній кімнаті, і вони ефективно знищують бактерії та грибки. Цей концентрат не варто використовувати на поверхні розчину та плитки. Перед очищенням швів Domestos спочатку необхідно його розбавити водою у співвідношенні 1:1. Ще одна важлива річ, про яку слід пам’ятати, це використання захисних рукавичок під час такого чищення. Хоча миючий засіб матиме нижчу концентрацію, він все одно може дратувати шкіру.

Очищення парою – швидко та безпечно

У перерахованих вище випадках необхідно використовувати маленьку щітку. Якщо ванна кімната велика, чищення щіткою може бути важким і виснажливим. Чи можна очистити шви іншим способом? Так, але тільки якщо у вас є пароочисник. Все, що необхідно зробити, щоб очистити затірку парою, це налити потрібну кількість води в пароочисник і направити його на шви. Поверхня плитки та затірки буде чистою, і на ній не залишиться жодних шкідливих мікроорганізмів, оскільки вони не мають шансів при контакті з високою температурою.

Затірка для ванної кімнати – про що ще слід пам’ятати під час чищення?

Як бачимо, очистити затірку від цвілі та іншого бруду не складе труднощів. Однак варто пам'ятати, що систематичне очищення принесе кращі результати. Крім того, важлива не тільки сама чистка, але і просочення. Вибираючи спеціалізовані продукти, ми можемо продовжити термін служби затірки і тим самим заощадити на витратах, пов’язаних з її заміною. Якщо домочадці мають намір почистити шви хімічними засобами, то в магазині можна знайти безліч варіантів. Важливо уважно читати етикетки, щоб перевірити, для яких поверхонь призначений продукт. Також варто звернути увагу на професійні засоби для чищення та догляду.

Більше того, ми повинні пам’ятати, що непотрібно використовувати жорсткі щітки з жорсткою щетиною, оскільки вони можуть пошкодити розчин і подряпати поверхню плитки. Якщо у вашій ванній кімнаті є вікно, можливо знизити рівень вологості шляхом частого провітрювання, що зменшує ймовірність утворення органічних плям на затірці. Також варто подумати про придбання душової кабіни, яку легко чистити, оскільки це також заощадить час під час щоденного прибирання ванної кімнати. Про те, яка модель підійде найкраще, ви можете дізнатися зі статті «Яку душову кабіну легко мити?».
Перегляньте всі публікації блогу