Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Безпечна ванна кімната для дітей

Вересень 2021
Безпечна ванна кімната для дітейБатьки можуть багато  що зробити для безпечного життя своїх дітей. При проектуванні будинку не забувайте про випадковості, які можуть їх чекати. Одна з кімнат, де дуже легко травмуватися - це ванна. Як цього уникнути?

Всі ми знаємо, що народження дитини змінює життя сім'ї на 180 градусів. Молоді батьки повинні по-іншому поглянути на багато речей, в тому числі і на те, як облаштувати свій будинок. Плануючи ванну кімнату, пам'ятайте, що вона повинна бути не тільки привабливою, але і функціональною. В ідеалі вона також повинна бути зручною і для дітей.

Зміст
  1. Безпечна ванна кімната для дітей
  2. Безпечна для дітей ванна кімната - приклади рішень
  3. Меблі та аксесуари для дітей

Безпечна ванна кімната для дітей

Безпека, звичайно ж, є пріоритетом при плануванні інтер'єру та оснащенню ванної кімнати. Перше, що вимагає особливої уваги - це зона ванни і душу. Дитина може випасти з ванни або послизнутися, якщо вже самостійно вибирається з неї. Також є ризик впасти на слизьку підлогу під час прийняття душу.

Друга зона, на яку варто звернути увагу - це туалет. По можливості унітаз слід встановити нижче, що більш зручно для малюка. Крім того, краще придбати сидіння, яке повільно закривається спеціальною кришкою та не зачіпає дитини. Також існує проблема умивальника, його потрібно розташувати так, щоб дитині було легко і зручно їм користуватися. Тепер ви знаєте, як повинна виглядати безпечна ванна кімната і пора подумати як цього домогтися.

Безпечна для дітей ванна кімната - приклади рішень

Якщо у вашій ванній кімнаті буде ванна, подумайте про те, щоб придбати її з ручками з боків, за які можна вхопитися зсередини. Вони допоможуть запобігти багатьом падінням. Скляні шторки для ванни теж необхідні. Їх можна встановити практично на будь-яку ванну і дитина, що купається за ними,  не випаде з неї. Крім того, вони не дозволяють забризкувати все навколо водою, а ми знаємо, як легко послизнутися і впасти на мокру підлогу.

Однак, якщо ви плануєте, що дитина буде приймати душ, не встановлюйте його з високим піддоном. Маленька дитина входячи та  виходячи з нього, легко втрачає рівновагу, може впасти та поранитися. Душова кабіна без піддону, тобто з лінійним зливом - набагато краще рішення. Однак це вимагає додаткових витрат і великого обсягу роботи. Замість цього подумайте про придбання повністю плаского душового піддону, наприклад, від SanSwiss. У цій моделі немає великої різниці між висотою піддона та підлоги, тому навіть молодша дитина може легко їм користуватися. Плаский піддон також можна встановити врівень з підлогою.

Незалежно від того, у вас ванна або душ, не забувайте  покласти на підлогу нековзний килимок. Поруч з унітазом і умивальником поставте дитячі пластмасові сходинки. У магазинах є безліч типів сходинок, але не всі однаково зручні. Кращі моделі - з нековзною поверхнею знизу і на сходинці, де буде стояти дитина.

Меблі та аксесуари для дітей

У дитячій ванній не повинно бути скляних аксесуарів, які можуть бути доступні дитині. Зубні пасти та щітки слід зберігати закритими або в пластикових стаканчиках. Уникайте використання дрібних прикрас, якими дитина може вдавитися. Також  ми зберігаємо у ванній засоби для прання та чищення. Їх абсолютно необхідно тримати в недоступному для дітей місці. Тому краще всього мати високі шафи, щоб дитина не могла дістатися до будь-якого хімічного препарату. Крім того, у дітей є власні банні приладдя, а також іграшки для купання. У поєднанні з речами батьків та миючими засобами це може створити безлад. Щоб його уникнути, подумайте про використання різних типів контейнерів та органайзерів.

А може, ванна тільки для дітей?

У будинках, де є дві ванні кімнати, подумайте про те, щоб зробити одну з них тільки для дітей, особливо якщо у будинку більше однієї дитини. Це дозволяє батькам мати свою власну зону, де вони можуть розслабитися, не ризикуючи зачепитися об гумові іграшки, і в той же час у дітей буде ванна кімната, яка найкраще відповідатиме  їхнім потребам.

У такій ванній все потрібно встановлювати досить низько для дітей. Ви можете придбати світильники спеціальні дитячі, маленькі і барвисті, але це буде коштувати чималих витрат, а діти швидко виростуть. Тому досить встановити сантехніку нижче, а потім прикрасити простір зручними для дітей аксесуарами. Ванна буде змінюватися в міру дорослішання дітей. У ній будуть веселі барвисті чашки, місця для зберігання банних  іграшок, не слизькі килимки, низько висяче дзеркало та вішалки для рушників. Такий декор матиме багато чарівності, а крім того, ванною буде зручно користуватися дітям.
Перегляньте всі публікації блогу