Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната з вікном - що потрібно знати?

Грудень 2021
Ванна кімната з вікномНаявність вікна у ванній кімнаті - це практично. Його оцінять всі домочадці. Вдень в приміщенні буде світло і не потрібно включати світло. Завдяки вікну легше знизити рівень вологості у ванній. Як оформити ванну кімнату з вікном, щоб забезпечити максимальний комфорт?

Вікно у ванній - одна з найцікавіших архітектурних ідей. Санвузол не обов'язково має бути в тісному і темному приміщенні! Все більше людей вважають за краще мати ванну кімнату в світлому і просторому приміщенні з вікном.

Зміст
  1. Ванна кімната з вікном або без - що вибрати?
  2. Пластикові вікна або дерев'яні?
  3. Мансардні вікна у ванній кімнаті
  4. Шторка для ванни або душ у ванній кімнаті з вікном
  5. Чим завісити вікно у ванній кімнаті?

Ванна кімната з вікном або без - що вибрати?

Звичайно ж, ванна кімната з вікном завжди буде кращим рішенням. Більше денного світла, оптимальна циркуляція повітря і відсутність проблем з надмірною вологістю - все це надихає! Ванна без вікна темніша і менш затишна, але не кожен може дозволити собі таку розкіш - приміщення з вікном. У квартирі або будинку просто може не бути такго приміщення. Ідеальний варіант - це відвести таке приміщення під санвузол в процесі проектування і будівництва будинку, наприклад, в підвальному приміщенні або в приміщенні під дахом.

Ну а якщо ж ви живете в багатоповерховому чи багатоквартирному будинку, де немає вікна у ванній, то в такому випадку ви можете вдатися до деяких видів рослин, які з одного боку будуть створювати атмосферу, а з іншого - вбирати вологу. Рослини у ванній без вікна потрібно час від часу переносити в іншу кімнату на денне світло. Потім ви зможете повернути їх на колишнє місце в ванну кімнату.

Пластикові вікна або дерев'яні?

Які вікна краще для ванної кімнати? Вибираючи вікно для ванної, потрібно мати на увазі, що ванна кімната - це приміщення з більш високою вологістю, ніж інші. Саме з цієї причини люди вибирають пластикові вікна, які не потребують особливого догляду і стійкіші до вологи. Чи означає це, що потрібно відмовитися від дерев'яних вікон? Звичайно ж ні! Ви можете вибрати вікна з дуба, сосни або смереки, але не забувайте регулярно доглядати за ними. У зв'язку з тим, що дерево - це натуральний матеріал, вікна з нього стають все більш і більш популярними, хоча і за вартістю вони дорожче пластикових.

Мансардні вікна у ванній кімнаті

При плануванні завжди потрібно виходити не тільки з розмірів та розташування ванної кімнати, але також із бажаного кінцевого ефекту. Якщо Ви все добре і правильно продумаєте, то маленька ванна кімната з вікном буде виглядати не менш цікаво, ніж простора в величезному особняку. Однак вікно в цьому випадку не може бути занадто великим. Цікаве рішення - круглі вікна, які дуже оригінальні в порівнянні з традиційними прямокутними вікнами, але, як правило, вони дорожче. Вельми цікаво виглядають і кутові вікна. У просторому будинку можливо обладнати ванну кімнату балконними дверима. Якщо ванна буде в мансардному приміщенні, то багато залежить від конструкції самого даху. Мансардні вікна, вбудовані в дах будинку мають зазвичай форму меншого або більшого прямокутника.
Ванна кімната з вікном - що потрібно знати?

Шторка для ванни або душ у ванній кімнаті з вікном

Очікування членів вашої родини і розмір ванної кімнати залежать від того, яку сантехніку ви будете в ній використовувати. Наявність ванни дозволяє приймати тривалі розслаблюючі водні процедури. Якщо вона обладнана шторкою для ванни, то вона також може служити душовою кабіною. Але, з іншого боку, душовий куточок займає менше місця. Приймати душ зручніше і швидше, ніж приймати процедури у ванні. Трендовим рішенням останніх років є Walk-in огорожі. Ванна кімната з вікном і душем - кращий вибір для дітей або літніх членів сім'ї, яким можливо важко або незручно користуватись ванною.

Чим завісити вікно у ванній кімнаті?

Обставляючи ванну кімнату, не слід забувати про те, що вона повинна забезпечувати інтимність. Тому слід подумати про те, що дозволить вам закрити вікно від чужих поглядів. На ринку представлено безліч видів різних штор і жалюзі. Все залежить тільки від Вашого смаку, колірного відчуття і стилю, в якому оформлена ваша ванна кімната. Найчастіше вибирають жалюзі, віконниці, штори і сітчасті фіранки, хоча є люди, які вважають за краще віконну плівку.

На що звернути увагу при оформленні вікна у ванній?

Плануючи ванну кімнату, слід враховувати, що це приміщення має бути одночасно функціональним і естетичним. Санітарно-технічні приміщення повинні бути розташовані таким чином, щоб ними було зручно користуватись. Вузька ванна кімната з вікном може бути проблемною, тому що в ній буде складніше розмістити всю сантехніку. У таких ванних кімнатах замість ванни варто встановлювати душ. У маленьких ванних кімнатах доводиться використовувати стіни і, наприклад, замовляти для них спеціальні полички.

Не ставте душову перегородку або ванну прямо біля вікна. Вам буде незручно - вода буде бризкати на вікно, і вам доведеться часто його мити. У разі дерев'яного вікна волога згодом пошкодить раму. А також при необхідності помити вікно або відкрити його для провітрювання, до нього буде складніше дотягнутися.

Хоча ванна кімната з вікном освітлюється денним світлом, подумайте все-таки і про освітлення. У вашій ванній кімнаті повинно бути основне освітлення, додаткове для дзеркала, а також освітлення, яке буде підсвічувати декорацію у вашій ванній кімнаті.
Перегляньте всі публікації блогу