Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ніша у ванній кімнаті - як можна її використовувати?

Грудень 2021
Ніша у Вашій ваннійНе кожна стіна у ванній кімнаті завжди буває рівною. У ванних кімнатах можуть виникнути різні види ніш. У деяких випадках вони є результатом архітектури самої будівлі, але все частіше вони виникають в процесі будівництва, коли проектанти включають їх в свої проекти і створюють їх «штучно» з гіпсокартону. І не дивно, бо ніша у ванній кімнаті має ряд переваг!

Раніше, в минулому, використання ніші у ванній було великою проблемою. Але сьогодні є стільки цікавих варіантів, що ніші стали навіть затребуваними. З одного боку, вони дозволяють практично використовувати простір, а з іншого - є оригінальною прикрасою ванної кімнати.

Зміст
  1. Ніша у Вашій ванній - з чого почати?
  2. Душове огородження в ніші
  3. Полиця в ніші - максимальне використання ніші у ванній кімнаті

Ніша у Вашій ванній - з чого почати?

Кожна ніша у ванній кімнаті виглядає по-своєму. Це пов'язано з тим, де вона розташована і які її розміри. Якщо ніша є результатом будівельного проекту і інвестор не може вплинути на її розміри, то не залишається нічого іншого, окрім як її переробити. Однак найчастіше ніша виникає при реконструкції ванної кімнати. Залежно від цілей використання ніша може стати полицею в душовому куточку, душовій огорожі або замінити будь-які інші полички у ванній. Також нішу можна використовувати для того, щоб замаскувати водопровідні труби або додати в ванну кімнату додаткове освітлення.

Якщо Ви плануєте зробити нішу в своїй ванній кімнаті, то повинні пам'ятати, що ванна кімната в першу чергу повинна бути функціональною. Гіпсокартон займає багато місця, тому варто подумати, чи потрібна ніша взагалі, а якщо так, то де її розмістити. Вона ідеально підходить для умивальника, поруч з ванною (також в поєднанні зі скляною шторкою для ванни), всередині душового куточка або над сидінням унітазу. Стильна ніша - набагато кращий вибір, ніж металева поличка. Ніша завжди виглядає добре, коли на ній панує порядок.

Душове огородження в ніші

Наявність ніші у ванній кімнаті ідеально підходить для установки душового огородження або ванни, навіть у невеликому приміщенні. При невеликій площі велике душове огородження зайняло б багато місця. А поглиблення в стіні буде виглядати елегантно, навіть можна сказати, що воно буде зливатися із загальним фоном, тому ванна кімната буде виглядати більшою. Але вбудована душова кабіна підходить не тільки для маленьких ванних кімнат. Якщо є можливість зробити в просторому інтер'єрі нішу побільше, то можна домогтися дуже великої душової зони.

Вибір підходящої двері - невід'ємний і важливий аспект. Вбудовані душові двері повинні також мати хороші параметри, як і звичайна душова кабіна. Вони повинні бути виготовлені з міцного загартованого скла з покриттям Aquaperle, що зменшує утворення накипу та інших забруднень на склі. Якщо у Вашій ванній кімнаті є ніша великого розміру, то елегантні розсувні двері стануть для неї хорошим вибором. Безрамні душові двері - теж цікавий варіант, тому що вони економічні, мінімалістичні і легкі. Вони надають ванній кімнаті ексклюзивний вигляд. Але в даному випадку стіни повинні бути ідеально рівними. Якщо Ви виберете рамну конструкцію дверей, то вам не доведеться так сильно турбуватися про ідеальну будівельну підготовленість та рівність стін. Якщо ж у Вашій ванній є нетипова ніша, вибирайте нестандартні рішення  для душової кабіни, які пропонує Вам спеціаліст з нестандартних рішень - SanSwiss.

Полиця в ніші - максимальне використання ніші у ванній кімнаті

Ванна кімната з нішею може надати додаткове місце для зберігання речей. Ніша меншого розміру - відмінне місце для зберігання косметики або рушників. Якщо ванна кімната є більш просторою і домочадці не скаржаться на брак місця для зберігання речей, то нішу можна використовувати для розміщення різних предметів декору. Якщо ванна знаходиться в приміщенні зі скошеною стелею, то там, де стіна з'єднується зі стелею, часто буває багато невикористаного простору - це ідеальне місце для створення невеликих ніш для полиць. Цікавого ефекту можна домогтися, якщо полиці в нішах доповнити додатковим світлодіодним підсвічуванням.

Якщо Ви не хочете, щоб ваша пральна машина стояла вільно в просторі ванної кімнати, то ніша більшого розміру може бути ідеальним місцем для її розташування. Але для цього Ви повинні переконатися, що добре виміряли пристрій, бо більшість моделей настільки глибокі, що їх складно заховати і вони можуть виступати з ніші, що в підсумку виглядає не дуже привабливо.

Аксесуари для ніш у ванних кімнатах

Не можна обійти увагою те, як ніша закривається. Існує два види ніш: закритого типу або відкритого. Якщо вам потрібна декоративна ніша, залиште її відкритою і зважте можливість установки декоративного освітлення. При плануванні освітлення необхідно спочатку продумати, де буде знаходитися джерело світла, і, відповідним чином прокласти дроти або використати бездротові світильники.

Якщо це буде вертикальна ніша, наприклад, в якості шафи для миючих засобів, варто подумати про те, як її закрити. Закрита ніша справляє враження чистоти і порядку. Для закриття ніші можна використати як традиційні двері, так і жалюзі. Все залежить від загального дизайну інтер'єру.

А якщо ніша використовується в якості душової кабіни, то оформити її можна будь-яким способом. Невеликі ніші в душовій зоні зможуть замінити полиці для миючих засобів.
Перегляньте всі публікації блогу