Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ванна кімната для людей похилого віку

Грудень 2021
Ванна кімната для людей похилого вікуПри проектуванні такої ванної кімнати необхідно враховувати потреби її користувачів. Це особливо важливо, якщо мова йде про ванну для людей похилого віку. Кожен елемент такої ванної кімнати повинен гарантувати її користувачам повну функціональність і комфорт. Що в такому випадку слід передбачити?

Санвузол для літніх людей буде трохи відрізнятися від санвузла в тих будинках і квартирах, де живуть молоді люди або люди з маленькими дітьми. З віком наша рухливість і рухливість наших суглобів зменшуються, тому не кожен пропонований варіант буде прийнятний для літніх людей. На щастя, на ринку збуту представлено безліч цікавих варіантів, які гарантують безпеку, функціональність і естетичний вигляд ванної кімнати.

Зміст
  1. Сантехніка для літніх людей - на що звернути увагу  
  2. Душ або ванна для людей похилого віку?
  3. Практичні елементи, які використовуються у ванних кімнатах для людей похилого віку: поручні, сидіння і килимки.
  4. Унітаз і умивальник - на що слід звернути увагу  

Сантехніка для літніх людей - на що звернути увагу  

Населення Європи в загальному старіє вже багато років. Наслідки цього - не тільки зростаючі вимоги до системи охорони здоров'я. В наслідок появи все більшої і більшої кількості людей похилого віку виробники оздоблювальних матеріалів і сантехнічного обладнання змушені розробляти продукцію, що відповідає потребам людей похилого віку. І результатом такого розвитку є те, що ергономічне планування ванної кімнати для літніх людей увійшло у виробничий  стандарт.

З усіх кімнат у наших оселях ванна – це місце, де найчастіше відбуваються різні травми. Вони часто виникають через те, що мокра плитка на підлозі стає слизькою. Саме з цієї причини необхідно використовувати протиковзке покриття. Таке покриття повинне знаходитися в кожній ванній кімнаті, призначеної для літніх людей. Однак це не єдине, про що слід подбати. Потрібно також враховувати висоту сидіння унітазу і задатися питанням щодо встановлення ванни або душу. Вам також слід подумати про різні додаткові аксесуари, які забезпечують безпеку використання ванної кімнати, таких як сидіння і ручки. Уникайте також високих порогів і перешкод, які необхідно буде долати, проводячи щоденні гігієнічні процедури.

Душ або ванна для людей похилого віку?

Найважливіша зона у ванній кімнаті - це «зона для купання і душа». Ви вибираєте між ванною і душем. На чому зосередити свою увагу? Користувачам похилого віку може бути складно увійти в ванну, тому що їм доводиться піднімати ноги, що часто викликає у них проблеми. Бувають і нещасні випадки. З іншого боку, є люди похилого віку, які звикли використанню саме ванну і не хочуть від цього відмовлятися. У такому випадку варто додатково обладнати ванну практичними ручками, які полегшать їм вхід і вихід з неї.
Ванна кімната для людей похилого віку
Однак для літніх людей душ є набагато зручнішим. Ідеальне рішення - душова кабіна з плоским душовим піддоном, майже на одному рівні з підлогою. А також Walk-in огорожа - відмінний вибір. Щоб душова кабіна була максимально практичною для людей похилого віку, варто придбати й додаткові аксесуари, які можна встановити всередині душової огорожі. Так що ж це таке?

Практичні елементи, які використовуються у ванних кімнатах для людей похилого віку: поручні, сидіння і килимки.

Базове оснащення ванної кімнати - це тільки «одна сторона медалі». Тут дуже важливі також аксесуари, оскільки вони роблять ванну кімнату ще більш пристосованою до потреб людей похилого віку. Ви можете вибрати одне з ергономічних сидінь, які можна встановити в душі. Літнім людям легше приймати душ, якщо вони зможуть сісти на нього в разі втоми. Також не слід забувати про ручки, про які ми згадували раніше. Вони стануть в нагоді в душі, у ванні, а також поруч із сидінням унітазу. Літня людина зможе скористатися ними в разі потреби. Такі аксесуари є досить універсальними, щоб їх можна було встановити навіть в невеликій ванній кімнаті.

Унітаз і умивальник - на що слід звернути увагу  

Поряд із душем, унітаз та сидіння для унітазу - це, звичайно ж, ще одна необхідність у ванній кімнаті для людей похилого віку. Унітаз у таких ванних кімнатах зазвичай встановлється трохи вище, ніж у звичайних ванних кімнатах. Його висота повинна бути відрегульована відповідно до зросту літньої людини, яка буде даний унітаз використовувати. Не слід встановлювати унітаз занадто низько, оскільки літнім людям буде складніше сісти і встати з нього. Коли його встановлено досить високо і поруч з ним є ручки, то користуватися ним буде набагато зручніше.

Що можна сказати про умивальник? Його не слід встановлювати занадто високо, щоб літнім людям не доводилося занадто високо піднімати руки. Також рекомендується, щоб він був досить широким, щоб знизити ризик розбризкування води на підлогу. Також зверніть увагу на водопровідний кран. Найкраще використовувати такі моделі кранів, які не потрібно відкручувати і закручувати. Замість цього краще встановити важільний змішувач з термостатом.

Яку підлогу найкраще використовувати у ванній для людей похилого віку?

Ми вже вище згадували, що підлога у ванній кімнаті дуже легко ковзає, тому при виборі оздоблювальних матеріалів для підлоги пріоритетом повинна бути її практичність. Протиковзка керамічна плитка - відмінний вибір. Її поверхня трохи шорстка, тому навіть у разі попадання бризок води вона не буде ковзати. Також досить важливо мати безпороговий вхід у ванну кімнату і, можливо, в душову кабіну. Ви можете повністю відмовитися від душового піддону або вибрати ультратонкий душовий піддон. Якщо у літньої людини є серйозні проблеми з опорно-руховою системою або ж вона є інвалідом, у ванній кімнаті повинно бути встановлено додаткове обладнання. Щоб дізнатися про це більше, прочитайте даний пост «Ванна кімната для інвалідів - що необхідно пам'ятати».
Перегляньте всі публікації блогу