Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Ергономіка ванної кімнати

квітень 2020
Хоча кожна ванна кімната і унікальна, є кілька правил, яких потрібно дотримуватися для створення правильного дизайну інтер'єру. Архітектори та конструкторські бюро знають їх всіх, але якщо ви хочете створити власне планування ванної кімнати, ось наші основні рекомендації.

Ергономіка ванної кімнати: оцініть свої потреби

Ванна кімната планується по-різному, для однієї людини, для сімей з дітьми, і для трьох поколінь, які проживають разом. Подумайте, як виглядає ранок у вашому будинку, хто використовує ванну і коли. Це визначить, наприклад, чи потрібні вам дві раковини, які зараз в тренді, або вам потрібна одна, але з більшою робочою поверхнею. Ще один нюанс, туалет - чи можете ви перемістити його в окрему кімнату? Також виникає питання вибору між ванною і душовою кабіною. Ми писали про це раніше в нашому керівництві: душова кабіна або ванна - як обрати.
Ергономіка ванної кімнати
Коли ми говоримо про простір, ми маємо на увазі не тільки велику або маленьку ванну кімнату (ми рекомендуємо наше керівництво: Маленька ванна - перевірені ідеї), але також і необхідність тримати певні фіксовані відстані. Наприклад, варто пам'ятати, що раковина повинна мати верхній край на відстані 80-85 см від підлоги. Крім того, постає питання про дзеркало над раковиною. Якщо ви не хочете велике дзеркало, і між членами сім'ї велика різниця в зрості, рішенням може бути пересувне дзеркало. Ви можете встановити змішувач для душа в душовій кабіні - тут оптимальна висота становить 110-130 см від підлоги. Якщо ви виберете насадку для душу, вона повинна перебувати на висоті від 200 до 220 см над піддоном. Або ви можете додати 30 см до зросту найвищої людини в сім'ї.
Також має бути місце для відкриття дверей душової кабіни - якщо варіант розсувних дверей вам не підходить. Ми рекомендуємо керівництво по душовій кабіні з розсувними дверима.

Ергономіка ванної кімнати: розташування

Велика ванна кімната з вікном - це мрія багатьох, але не завжди можливо підібрати саме такий варіант, особливо в багатоквартирних будинках. Більш того, навіть в такій ванній кімнаті необхідно додаткове освітлення, особливо в дзеркалі над раковиною. Ми писали про те, як спроектувати ванну кімнату без вікон, в нашому керівництві. Крім освітлення, пам'ятайте про хорошу вентиляцію - інакше волога зашкодить стінам та меблям.

Ергономіка ванної кімнати: необхідні аксесуари

У вас вже є готова ванна кімната, все підходить, душ великий і зручний ... Але де місце для рушників? А де підключити сушилку? Це важливі деталі, про які ви не завжди думаєте. Заплануйте гачки для одягу, полиці або шафи для запасних рушників і, щонайменше, дві електричні розетки, які захищені від попадання води. Пам'ятайте: ванна кімната повинна бути зручною для всіх членів сім'ї.
Перегляньте всі публікації блогу