Cookies
Підтвердити мій вибір
Дозвольте всім

Відхилити все

Санвузол у підвалі: що врахувати

серпень 2021
Санвузол у підваліВ багатьох будинках зазвичай є тільки одна невелика ванна, тому варіанти облаштування обмежені. Однак зовсім не обов'язково дотримуватися оригінального дизайну будинку. Якщо в будинку є підвал, він може стати відмінним місцем для ще однієї ванної кімнати.

Поруч з кухнею ванна кімната - найголовніше приміщення в будинку. Найкраще це ілюструється ранковим поспіхом, коли усі члени сім'ї хочуть покористуватися нею якомога швидше перед виходом. Додаткова ванна була б великою зручністю для всіх, але це не єдина її перевага. У чому переваги ванної кімнати у підвалі, які проблеми варто вирішити господареві і як зробити так, щоб вона виглядала приголомшливо?

Зміст
  1. Переваги підвального санвузла
  2. Душові кабіни SanSwiss ідеально підходять для ванної кімнати в підвалі
  3. Проблеми проектування ванній у підвалі

Переваги підвального санвузла

Перше, що спадає на думку - це функціональність. Додаткова ванна означає, що вранці домочадцям не потрібно стояти у черзі, щоб нею скористатися. Крім того, підвал знаходиться нижче першого поверху, тому, прийшовши додому пізно, ви можете довго приймати ванну або душ, не турбуючись про те, що галасуєте і когось розбудите.

Друга проблема - розмір. Проекти будинків найчастіше включають в себе невеликі ванні кімнати з базовими зручностями. Спроектувати практичну і ефективну ванну кімнату непросто. Тим часом, якщо в будинку на одну сім'ю є підвал, а це велике приміщення, значить, у вас більше місця для перетворення ванної кімнати в зручну кімнату для купання, де ви можете розслабитися.

Санвузол в підвалі буде просторим, тому варто продумати ефективні рішення. Особливо цікавим буде сучасний гламурний стиль. Приглушені кольори, такі як чорний, білий або відтінки сірого, повинні бути домінуючими. Їх можна доповнити яскравими аксесуарами. Пам'ятайтеі про дерево, яке відмінно зігріє інтер'єр та створить приємну атмосферу.

Вся сантехніка дуже важлива. Її якість, функціональність та естетика мають значення. У ванній повинно бути місце для унітазу, біде та умивальника. Обов'язкова ванна або душова кабіна. Якщо є місце, ви можете поставити меблі, які прикрасять простір. Ідеально підійдуть гарний стильний диван, елегантний шезлонг або крісло. Завдяки таким доповненням ванна кімната в підвалі буде виглядати як з журналу.

Душові кабіни SanSwiss ідеально підходять для ванної кімнати в підвалі

Там буде багато місця, тому у вас можете бути і ванна, і душ, але можна і тільки великий душ. Йдеться про компактні душові кабіни з піддоном, які практичні, але менш естетичні, ніж інші рішення. Душова кабіна SanSwiss буде набагато цікавіша. Велика кількість скла і практично непомітні стики між склом зроблять підвальну ванну кімнату легкою та неповторною. Зверніть увагу на серію OCELIA, TOP-LINE або SOLINO. Ви також можете додати ультратонкі душові піддони SanSwiss.
Санвузол у підвалі: що врахувати
Замість стандартної душової кабіни цікавим вибором стануть душові кабіни WALK-IN. У них немає дверей - у вас прямий доступ до душової. У такій унікальній підвальній ванній кімнаті вони будуть виглядати феноменально, не кажучи вже про те, які вони зручні. SanSwiss пропонує кілька серій  Walk-In - PUR, CADURA, TOP-LINE S, FUN і EASY.

Проблеми проектування ванній у підвалі

Санвузол в підвалі має ряд переваг, але перед тим, як його облаштувати, господар стикається з безліччю проблем. Створити його не просто. Доведеться подумати, куди перемістити всі речі, які раніше перебували у підвалі. Хороше рішення - заздалегідь побудувати на ділянці будиночок для інструментів.

Коли приміщення порожнє, його можна виміряти і оглянути свіжим поглядом. Потрібно вирішити питання про освітлення. Найчастіше в підвалах є невеликі вікна, які пропускають мінімальну кількість сонячного світла. Природне світло важливе  для таких процедур, як гоління або нанесення макіяжу, але його недостатньо, тому освітлення буде великою проблемою. Однак найбільшою складністю може бути прокладання водопроводу.

Водопровід у підвалі

Як правило, у підвалі один водозабір. Це необхідно для того, щоб там була котельня або пральня. Найчастіше зустрічається ще і зливна решітка. Однак для створення вражаючої ванної кімнати цього явно буде недостатньо. Не можна забувати про підвальний туалет, а також про подачу гарячої і холодної води в душ. При установці водопроводу найпростіше зробити відгалуження від магістральної труби, яка знаходиться за лічильником води у підвалі. Для цього найкраще встановлювати ті ж труби, які використовувалися протягом усього монтажу. Відведення стічних вод також може бути проблематичним.
Перегляньте всі публікації блогу